تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن

پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن
 
ساخت وبلاگ
آخرين مطالب

امام باقر(علیه‌السلام)، احیاگر قرآن و سنّت

تاریخ پخش: 11/02/93

بسم الله الرحمن الرحیم

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

بینندگان عزیز زمانی بحث را می‌بینند که سه، چهار مناسبت است. مهم‌ترین آن تولد امام باقر(ع) است. بعد از آن روز معلم، روز کارگر و شهادت مطهری است.

ماه رجب که بحث را می‌بینید، بستری برای ماه شعبان است. ماه شعبان بستری برای ماه رمضان است. یعنی مثل هواپیما در فرودگاه یک باندی است، که این باند بستری است برای اینکه این موتور گرم شود و حرکت کند. رجب مقدمه است به خصوص شب جمعه اول ماه رجب، «لیلة الرغائب» است که ویژگی‌های خاصی دارد. خدایا تمام خیرات و برکات رجب، شعبان و رمضان را نصیب همه‌ی ما بفرما.  
ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : امام باقر(علیه‌السلام)، احیاگر قرآن و سنّت,
[ جمعه 12 ارديبهشت 1393 ] [ 23:57 ] [ مهدی ]
[ شنبه 13 ارديبهشت 1393 ] [ 0:04 ] [ مهدی ]
[ پنجشنبه 26 دی 1392 ] [ 7:04 ] [ مهدی ]
شناخت ظاهر و باطن کارها
تاریخ پخش:  26/10/92
بسم الله الرحمن الرحیم

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

در نماز جمعه تهران، آیت الله موحدی امام جمعه یک مطلبی گفت، برای من یک جرقه شد. در خانه رفتم روی این کار کردم. یک بحث خوبی درآمد. آن بحث هم خوب بود. منتهی مختصر بود و مفصل. بحث ظاهر و باطن. خیلی چیزها ما ظاهرش را یک چیزی می‌بینیم، درونش چیز دیگر است.
پس موضوع بحث ما امروز، ظاهر و باطن است. مثلاً ظاهرش می‌گوید: تحلیل سیاسی. ولی باطنش غیبت است. گاهی ظاهرش شوخی است. شوخی کردم. ولی تو حالا یا شوخی گفتی، یا جدی گفتی، آبروی مرا ریختی. من اگر یک آهن را بردارم، ببخشید یک سیخ طلایی در چشم شما زدم، شما کور می‌شوی. بعد بگویم: طلا بود. حالا یا طلا بود، یا میخ بود. ما کور شدیم! نمی‌شود گفت: شوخی کردم. در قرآن می‌فرماید: «عَسى‏ أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئاً» (بقره/216) گاهی ناراحت هستید. اما «وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُم‏». به نفع شما است. نباید ناراحت شوید و بگویید: بچه‌های ما همه دختر هستند. همه پسر هستند. حالا کنکور موفق نشدی. این شغل استخدام نشدی. در این گزینش رد شدی. گاهی وقت‌ها انسان خیرش در تلخی‌ها است. خیرش در ناکامی‌ها است.
1- ظاهر کار، زحمت؛ باطن کار، رحمت
چوب عود را وقتی آتش می‌زنند، می‌سوزانند. اما در عوض بوی عطرش بلند می‌شود. تا نسوزد بوی عطرش بلند نمی‌شود. چرا همسر من چنین است. چرا؟ چرا؟ چرا؟ بله یکوقت آدم کوتاهی کرده، خوب راجع به کوتاهی مقصر، آدم غصه بخورد طوری نیست. اما یکوقت، نه من کوتاهی نکردم. نشد، خوب نشد که نشد! قرآن می‌گوید: شما جنگ برایتان تلخ است. اما «وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُم‏» باعث عزت شما می‌شود. هشت سال جنگی که به ما تحمیل شد چه آدم‌هایی را دادیم. دستغیب‌ها، اشرفی‌ها، صدوقی‌ها، مطهری‌ها، بهشتی‌ها، مفتح‌ها، چمران‌ها، رجایی‌ها، چه سردارهایی، چه خلبان‌هایی، چه اساتید دانشگاهی، چقدر نسل نو و دانشجو و دبیرستانی. خیلی ولی این خیر است. چکش که بر سر میخ می‌خورد، برای میخ شر است، اما خیر است. چون اگر این چکش در سرش نخورد، این چوب‌ها به هم چفت نمی‌شود. در اثر جنگ بود که الآن حالا هر روزی، هر هفته‌ای، هر چند روزی، یک ابتکار، یک اختراعی، یک جهشی، یک صنعتی، یک پیشرفتی، عزتی، خیلی ارزش دارد که رئیس جمهور آمریکا بگوید: اگر قدرت می‌داشتم تار و پود این تشکیلات ایران را به هم می‌ریختم. یعنی چه؟ یعنی رئیس جمهور آمریکا پشت دوربین بیاید و بگوید: من توان ندارم. این خیلی مهم است. این خیلی مهم است که من نمی‌توانم.

شما بعضی‌هایتان یادتان است. زمان شاه یک قانونی تصویب شد که اگر یک آمریکایی در ایران هر جنایتی بکند، ایران دخالت می‌کند. یعنی یک آمریکایی می‌رود، مثلاً رسید به نماینده‌ی مجلس زمان شاه، رسید به یک قاضی، رسید به یک استاد دانشگاه، تصمیم گرفت یک تف در صورتش بیاندازد. اگر تف انداخت، ایرانی حق شکایت ندارد. تذکر بدهند در آمریکا ایشان محاکمه شود. یعنی یک سگ آمریکایی اگر پاچه‌ی یک ایرانی را گرفت، چخ گفتن را ما حق نداشتیم بگوییم. ولی الآن... اصلاٌ فریاد امام خمینی از آنجا شد. که ایران فروخته شد! ایران نابود شد! ایران ذلیل شد! جنگ تلخ است ولی ظاهرش تلخ است.

  


ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : مسابقه ي درس هايي از قرآن, پاسخ سوالات مسابقه درسهايي ازقران, پاسخ سوالات درسهايي از قران, پاسخ مسابقه درسهايي از قرآن, درس هايي ازقران, درسهايي از قران, پرسش هاي مسابقه ي آقاي قرائتي, پاسخ درسهايي ازقران, پاسخ سوالات درس هايي از قران, درسهايي ازقرآن, سوالات درسهايي از قرآن, پاسخ سوالات درس هايي ازقران, پاسخ درس هايي از قران, جواب سوال هاي درسهايي از قران, سوالات درسهايي از قرآن آقاي قرائتي, جواب درسهايي ازقران, درس هاي ازقران قرائتي, جواب سوالات قرائتي, درسهايي ازقران, پاسخ سوالات مسابقه درس هايي از قرآن, پاسخ سوالات درسهايي از قرآن, جواب درسهايي از قرآن, جواب مسابقه درسهايي از قرآن, جواب سوالات درسهايي از قران, جواب سوال هاي درس هايي از قران, جواب سوالات مسابقه درسهايي از قرآن,,
[ چهارشنبه 25 دی 1392 ] [ 21:33 ] [ مهدی ]

آداب گفتگو و مناظره
تاریخ پخش: 10/07/93
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
بحث را بینندگان پای تلویزیون زمانی گوش می‌دهند که شهادت امام باقر(ع) است و من امروز در مورد گفتگوی علمی، کرسی  آزاد اندیشی، مناظره، شیوه گفتگو و مناظره صحبت می کنیم. چون الآن دیگر خیلی بحث‌ها رسمی و غیر رسمی است. او در مغازه‌اش نشسته و یک چیزی می‌گوید، او یک چیزی می‌گوید. با هم گفتگو می‌کنند. آداب گفتگو و مناظره!
1- نقش امام باقر(علیه السلام) در احیای اسلام
بحث ما درباره آداب گفتگو به مناسبت شهادت امام باقر است. چون در میان امامان ما اولین امامی که توانست حوزه علمیه را راه بیاندازد، امام باقر بود. حضرت امیر ۲۵ سال در خانه نشست. چهار، پنج سال هم که حکومت دستش بود، جنگ نهروان و صفین و قاسطین و مارقین و ناکثین بود. به امام حسن هم حکومت ندادند. امام حسین هم در کربلا شهید کردند. امام سجاد هم در دوره خفقان بود. بنی امیه تا روی کار بود، امامان ما نتوانستند حوزه‌ای تشکیل بدهند. بنی امیه تضعیف شد و سقوط کرد. بنی عباس روی کار آمد. بنی عباس می‌خواستند به مردم بگویند: ما با اهل‌بیت خوب هستیم. اینها یک مقداری آزادی دارند. امام باقر حوزه علمیه را راه انداخت. کلمه‌ای که می‌گویند: باقر، به قول امروزی‌ها باقر یعنی پژوهشگر و تحقیق، باقر به قول امروزی‌ها یعنی پژوهش. یعنی شکافتن مطلب، همینکه امروز می‌گویند: انرژی هسته‌ای. یعنی ما بتوانیم از یک سری چیزها، یک چیزهایی را...
به عوام که می‌گویند: نفت چیست؟ می‌گویند: همین که در چراغ است. اما دنیای پتروشیمی این نفت را شکافت. از درون نفت صدها مواد استخراج کرد.
نوک کشتی و قایق تیز است چون می‌خواهد آب را بشکافد. نوک هواپیما این رقمی است. چون می‌خواهد هوا را بشکافد. باقرالعلوم یعنی درون علم را می‌شکافد و از آن یک چیزهایی درمی‌آورد.
2- دعوت برمبنای حکمت و اخلاق حسنه
موضوع بحث ما آداب مناظره و گفتگو است. بسم الله الرحمن الرحیم. آداب گفتگو و مناظره! قرآن می‌فرماید: «ادْعُ»  دعوت کن، «إِلى» به سوی،‏ «سَبیلِ رَبِّکَ» (نحل/۱۲۵) به راه خدا دعوت کن. «بِالْحِکْمَةِ» حکمت، دیگر چه؟ «وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ» این آیه قرآن است. دیگر چه؟ «وَ جادِلْهُمْ بِالَّتی‏ هِیَ أَحْسَنُ» این آیه قرآن است. یعنی اگر می‌خواهی کسی... می‌خواهی بچه‌ات را به نماز دعوت کنی. یک پسری، دامادی، همسری، عروسی داری کج می‌رود.

به راه خدا با منطق دعوت کن. استدلالی حرف بزنیم. موعظه حسنه معنایش معلوم است. یعنی خیرخواهی که نیکو باشد. با نیش و نوش، با تحقیر و مسخره نباشد. منتهی جدال با مخالف است. چون این خودی است. این هم خودی است. این خودی نیست در مقابل ما رقیب است. گارد گرفته، این ضد ما است. می‌گوید: چون ضد تو است، اگر این حسنه است، آن کسی که مخالف تو است باید احسن باشد. مثل سکنجبین، اگر می‌چشی می‌بینی سرکه‌اش زیاد است، شکرش را زیاد کن. چون آن کسی که رقیب ما است گارد گرفته و مخالف است. آنوقت شما در برابر مخالف، به جای حسن باید سراغ شیوه احسن بروید.

 
ادامه مطلب



موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : متن مسابقه درس هایی از قرآن با موضوع آداب گفتگو و مناظره,
[ جمعه 11 مهر 1393 ] [ 7:59 ] [ مهدی ]
[ جمعه 11 مهر 1393 ] [ 8:06 ] [ مهدی ]
[ پنجشنبه 22 اسفند 1392 ] [ 20:26 ] [ مهدی ]

صرفه‌جويي در مصرف آب

تاريخ پخش: 28/01/93

بسم الله الرحمن الرحيم

«الهي انطقني بالهدي و الهمني التقوي»

در خدمت خواهران و دختران عزيز هستيم،  مسأله‌ي زن و دختر، اسلام و قرآن خيلي روي آن تکيه کرده است. مثلاً در کمالات چند جاي قرآن مي‌فرمايد: «مِنْ ذکرٍ أوْ أُنْثى‏» (آل‌عمران/195) آخر سوره‌ي آل عمران مي‌فرمايد: «إِنّ في‏ خلْقِ السّماواتِ و الْأرْضِ و اخْتِلافِ اللّيْلِ و النّهارِ لآياتٍ لِأُولِي الْألْبابِ» (آل‌عمران/190) در آفرينش زمين و آسمان نشانه‌هايي براي اولوالالباب است. اولوالالباب کساني هستند که اينگونه هستند و اينگونه هستند. صفاتشان را مي‌گويد. بعد خداوند مي‌گويد: اين اولوالالبابي که اينگونه هستند، «مِنْ ذکرٍ أوْ أُنْثى‏» هستند. يعني زن و مرد در تمام کمالات دوش به دوش هم هستند. اين يک آيه است.

در سوره‌ي احزاب مي‌گويد: «إِنّ الْمُسْلِمين و الْمُسْلِماتِ و الْمُؤْمِنين و الْمُؤْمِناتِ»، «و الصّائِمين و الصّائِماتِ»، «و الذّاکِرين اللّه کثيراً و الذّاکِراتِ» (احزاب/35) همينطور مي‌گويد، بعد در آخر مي‌گويد: خداوند براي هردوي آنها مزد يکسان قرار داده است. طبق قرآن، نه مرد سالاري در اسلام است، نه زن سالاري. حق سالاري است، هرکس حق مي‌گويد. يکجا زن حق مي‌گويد و يکجا مرد حق مي‌گويد. 
ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : صرفه‌جويي در مصرف آب,
[ شنبه 30 فروردين 1393 ] [ 7:53 ] [ مهدی ]
[ شنبه 30 فروردين 1393 ] [ 8:00 ] [ مهدی ]

اهل بیت علیهم السلام جانشینان واقعی رسول خدا(ص)

تاریخ پخش:  19/10/92

بسم الله الرحمن الرحیم

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

بیننده‌های عزیز زمانی بحث را می‌بینند که شب شهادت امام یازدهم است، و آغاز امامت امام زمان. مطالبی را می‌خواهم خدمت شما بگویم که دیشب اینها را مطالعه کردم.

یک کسی در صدر اسلام یک جمله‌ای گفته، حالا که بوده کار نداشته باشید. جمله‌ این بود که قرآن ما را بس است. «کفانا حسبنا کتاب الله» ما قرآن داریم، دیگر اهل بیت را نمی‌خواهیم. این حرف قرآنی است یا ضد قرآنی؟ من خواهش می‌کنم اگر طلبه، استاد دانشگاه، معلم، امور تربیتی، اصلاً همه ایرانی‌ها این تکه را گوش بدهند. دو، سه دقیقه است. ولی یک بحث جاندار قرآنی است. ابتدا به مناسبت شهادت امام عسگری(ع)، برای شادی روحش صلوات بفرستید.

1- آیا قرآن به تنهایی کافی است؟

آیا قرآن به تنهایی کافی است؟ شیعه‌ها هم خیلی وقت‌ها می‌پرسند: آقا این حکم را کجای قرآن نوشته است؟ می‌گوییم: در قرآن ننوشته، ولی مگر ما فقط قرآنی هستیم؟ قرآن و اهل بیت با هم هستند. وگرنه فقط قرآنی باشی در کار می‌مانی. نماز صبح چه کسی گفته دو رکعت است؟ هیچ جای قرآن نگفته نماز صبح دو رکعت است. نماز مغرب سه رکعت است. نماز ظهر چهار رکعت است. قرآن فقط گفته: «أَقیمُوا الصَّلاةَ» رکعاتش در قرآن نیست. اگر شما خواسته باشی هر چیزی را بگویی: کجای قرآن نوشته است؟ طواف هم در قرآن نگفته هفت تا. فقط گفته: «وَ لْیَطَّوَّفُوا بِالْبَیْتِ الْعَتیقِ» (حج/29) دور کعبه طواف کنید، اما شش تا و هفت تا و هشت تا نیست. هزاران نکته هست که در قرآن نیست. ولذا به ما گفتند: این مایه است، باقی‌اش را از اهل بیت بگیرید. بی‌خود کسی نگوید: کجای قرآن نوشته. باید گفت: کجای دین گفته. حالا یا قرآن، یا روایات پیغمبر، یا روایات اهل بیت.

می‌خواهم دلیل قرآنی‌اش را بگویم. می‌خواهم بگویم: این حرف غلط است که بگوییم: قرآن کافی است. خود قرآن می‌گوید: من کافی نیستم. چطور؟ چند آیه برایتان می‌گویم.

 



ادامه مطلب


موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : اهل بیت علیهم السلام جانشینان واقعی رسول خدا(ص) ,
[ پنجشنبه 19 دی 1392 ] [ 21:20 ] [ مهدی ]
[ يکشنبه 7 ارديبهشت 1393 ] [ 8:52 ] [ مهدی ]

راه‌هاي پيشگيري از جرم(2)

تاريخ پخش: 04/02/93

بسم الله الرحمن الرحيم

«الهي انطقني بالهدي و الهمني التقوي»

بحث ما درباره‌ي پيشگيري از جرم است. يک نگاهي به دين که بکنيم، مي‌بينيم همه پيشگيري از جرم است. خود توحيد پيشگيري از طاغوت است. خود نبوت و امامت پيشگيري از اين است که انسان سراغ افراد غير معصوم برود. نماز، خودش پيشگيري است. «إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى‏ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَر» (عنکبوت/45) حدود 46 نخ حقوقي من در نماز پيدا کردم. يعني نماز در 46 مورد با حقوق مردم رابطه دارد. مثلاً نماز و حق کودک، نماز و حق همسر، نماز و حق والدين، نماز و حق همسايه، نماز و جامعه، نماز و حيوان، اگر سگي تشنه است، شما حق نداري وضو بگيري. بايد آب را به سگ بدهي و تيمم کني. سگ حق دارد. اگر يک حوضي است، آجرهايش غصبي است، وضو گرفتن در آن مشکل دارد. مکانش، زمانش، فضايش، عرض کردم 46 نخ حقوقي را البته من هم ملا و فقيه نيستم. همينطور سرانگشتي و رفتم دانشکده‌ي علوم حقوق، گفتم اگر ما خواسته باشيم، مردم خواسته باشند، يک نماز درست، انسان را يک آدم قانونمند مي‌کند. يک آدمي مي‌کند که ديگر به حق هيچ‌کس...

اگر پدر و مادر گفت: در خانه پيش من بنشين. مسجد نرو. دختر و پسر حق ندارد مسجد برود. اگر خانم شما در خانه مي‌ترسد، خانه‌ي شما بيرون شهر است، يا همسايه‌ها نيستند، خلوت است به هر حال به يک دليلي اين خانم شما مي‌ترسد. شما حق نداري مسجد بروي، در خانه نماز بخوان. پيامبر نمازش را طولاني کرد، گفتند: يا رسول الله طولاني‌اش کردي؟ فرمود: اين کوچولوها روي کمرم رفتند بازي کنند، مي‌خواستم بازي بچه‌ها بهم نخورد. خود «إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى‏ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَر» خوب! 
ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : راه‌هاي پيشگيري از جرم(2),
[ يکشنبه 7 ارديبهشت 1393 ] [ 8:41 ] [ مهدی ]

تعلیم همراه با تربیت

 

تاریخ پخش: 03/07/93
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
عزیزان بحث را در مهر ۹۳، آغاز سال تحصیلی و در آستانه شهادت امام جواد تماشا می‌کنند. بحث ما تعلیم و تربیت است. در مورد امام جواد یک جمله بگویم که به تعلیم و تربیت هم می‌خورد. اینکه ما در خانه‌هایمان در تعلیم و تربیت فکر می‌کنیم که اگر یک بچه ترسو و ذلیل و آرام بود، می‌گوییم: بچه مؤدبی است. اما اگر بچه در روی ما ایستاد و حرف ما را نقد کرد، می‌گوییم: بی‌ادب!
1- تربیت فرزندان شجاع و غیور
امام جواد کوچک بود. در کوچه با بچه‌های دیگر بود. مأمون‌الرشید آمد برود، همه بچه‌ها گفتند: خلیفه می‌آید فرار کردند. این پسر کوچولو ایستاد. مأمون گفت: تو چرا فرار نکردی؟ گفت: من کاری نکردم که بترسم. کوچه هم تنگ نیست از آن طرف برو. گفت: پسر چه کسی هستی؟ بعد خود مأمون گفت: امام رضا است که باید بچه‌اش را این رقمی تربیت کند. که کوچولویش هم در روی من می‌ایستد و خودش را نمی‌بازد. بچه‌ها باید طوری باشند که جسور باشند منتهی جسارت...
ما دو رقم حیا در حدیث داریم. «الْحَیَاءُ حَیَاءَانِ حَیَاءُ عَقْلٍ‏ وَ حَیَاءُ حُمْقٍ» (کافی/ج۲/ص۱۰۶) بعضی حیاها براساس عقل است. بعضی حیاها هم براساس حماقت است. بچه خجالتی خوب نیست. بچه‌ای خوب است که با منطق بایستد و حرف خودش را بزند. بگوید: نظر من این است. اینکه ما بچه را تحقیر کنیم، یک پیامی برای آموزش و پرورش و همه پدر و مادرها دارد.
2- نهی از منکر، حق فرزندان نسبت به بزرگ ترها
خدا در قرآن می‌گوید: لقمان! به پسرش می‌گوید: «یا بُنَی‏» آقازاده کوچولو! «أَقِمِ الصَّلاةَ» (لقمان/۱۷) نماز بخوان. جای دیگر می‌گوید: «وَ أَقیمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّکاةَ» (بقره/۴۳) «اقاموا، آتوا»، «یقیمون، یوتون» نماز و زکات در ۲۷ آیه به هم چسبیده است. اما بچه که پول ندارد زکات بدهد. می‌گوید: «یا بُنَیَّ أَقِمِ الصَّلاةَ وَ أْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ» (لقمان/۱۷) تو بچه کوچولو هم باید امر به معروف کنی. «وَ انْهَ عَنِ الْمُنْکَرِ» منکر دیدی، برخورد کن. لقمان می‌گوید: بچه من باید بی‌تفاوت نباشد. خوبی را احسن بگوید، بدی را بیخود بگوید. اینکه بگوییم: این بچه خوبی است. کار به هیچکس ندارد. هرکس هر کاری می‌کند این سرش پایین است. سیب زمینی هم همینطور است. سیب زمینی هم بغلش راست بگویی یا دروغ بگویی بی رگ است. بچه‌های ما نباید مثل سیب زمینی باشند. «یا بُنَیَّ أَقِمِ الصَّلاةَ وَ أْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ»

با بچه باید مشورت کرد. حضرت ابراهیم وقتی مأمور می‌شود بچه‌اش را بکشد، می‌گوید: «یا بُنَیَّ»، «إِنِّی أَرى‏ فِی الْمَنامِ أَنِّی أَذْبَحُک‏» (صافات/۱۰۲) من پی در پی در خواب می‌بینم که تو را ذبح می‌کنم. «فَانْظُرْ» نظر بده. «ما ذا تَرى» رأی تو چیست؟ نظر تو چیست؟ می‌گوید:‏ «قالَ یا أَبَتِ افْعَلْ ما تُؤْمَرُ» خدا گفته معطل نشو. چون اول مهر است می‌خواهم بگویم. آموزش و پرورش باید علم را همراه با تربیت، همراه با ادب، همراه با خدمت، همراه با اخلاص، اینها را با هم تزریق کنند. وگرنه اگر کله بچه پر از فرمول‌هایی شد و نمره بیست آورد و دانشگاه هم رفت، اما روحیه ضعیف است. به او می‌گوییم: این کلمه حق را بگو، می‌گوید: من خجالت می‌کشم. به او می‌گوییم: برو اینجا کمک کن. می‌گویم: رویم نمی‌شود. این از درون پوک است ولو کله‌اش باد کرده است، اما تمام بدنش ضعیف است. بچه سالم این است که همه چیزش با هم...

 
ادامه مطلب



موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : درسهایی از قرآن با موضوع تعلیم همراه با تربیت,
[ جمعه 4 مهر 1393 ] [ 8:42 ] [ مهدی ]
[ جمعه 4 مهر 1393 ] [ 8:52 ] [ مهدی ]

پیشگیری در مسائل خانوادگی و اجتماعی

تاریخ پخش:  21/01/93

بسم الله الرحمن الرحیم

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

بینندگان بحث را آغاز سال 93 می‌بینند. سال نو را تبریک می‌گویم به همه‌ی عزیزان. موضوع بحث پیشگیری است و من 50، 60 راه اینجا راجع به پیشگیری نوشتم. یک مسأله‌یمهمی هم هست. الآن مشکل کشورهای اسلامی همین است که یک عده البته با دلارهای بیگانگان، حالا یا شبکه درست می‌کنند، یا روزنامه درست می‌کنند، یا افرادی را  دوره‌هایی می‌بینند بدون اینکه توجه به حکمت و عدالت و عقل و دین داشته باشیم، برمی‌داریم یک کلمات تحریک آمیزی را می‌گوییم. هرچند مقام معظم رهبری می‌فرماید که به مقدسات دیگران جسارت نکنید. قرآن بخوانم. نه رهبر گفته، خالق رهبر گفته است. «وَ لا تَسُبُّوا الَّذین‏» (انعام/108) به بت پرست‌ها هم فحش ندهید. برای آنکه آنها هم به خدای شما فحش می‌دهند. «فَیَسُبُّوا اللَّه‏»، «وَ لا تَسُبُّوا... فَیَسُبُّوا» اگر شما فحش بدهید آنها هم فحش می‌دهند. یک عده دارند کلمات نا‌به‌جا می‌گویند. آنوقت نتیجه‌اش مسلمان کشی، شیعه کشی، در دنیا است.  


ادامه مطلب

 




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : پیشگیری در مسائل خانوادگی و اجتماعی,
[ شنبه 23 فروردين 1393 ] [ 9:16 ] [ مهدی ]
[ شنبه 23 فروردين 1393 ] [ 9:24 ] [ مهدی ]

آسان‌گيري در ازدواج و زندگي

تاريخ پخش: 18/02/93

بسم الله الرحمن الرحيم

«الهي انطقني بالهدي و الهمني التقوي»

در خدمت عروس و دامادهاي دانشجو هستيم. اين ازدواج دانشجويي يک خوبي دارد، که ازدواج است. يک بدي دارد که چرا از دانشجويي شروع شد. ازدواج دبيرستاني بايد باشد. ازدواج سنش در دبيرستان است، نه در دانشگاه! دانشگاه دير است. سال اولش هم دير است. منتهي ما چون يک آداب و رسومي را تراشيديم در آن گير کرديم، مثل بت پرست‌ها شديم. بت‌پرست‌ها با دست خودشان مجسمه مي‌تراشيدند و بعد مقابل آن گريه مي‌کردند. گفتند: «قالَ أَ تَعْبُدُونَ ما تَنْحِتُونَ» (صافات/95) با دست خودت تراشيدي و حالا گريه مي‌کني؟ ما هم با دست خودمان آداب و رسومي را به ازدواج آسان گره زديم، بعد در آن مانديم. الآن اين قيدهايي که در جامعه ما است، بسياري‌اش را ندارد. ازدواج خيلي آسان است.

اصل ازدواج که مي‌گويم بايد زود باشد، براي اين است که مي‌خواهد مدرکش را بگيرد. مدرک به ازدواج چه کار دارد؟ اگر يک کسي تشنه است، مي‌گويد: آب مي‌خواهم. مي‌گويم: آب مي‌خواهي؟ انشاءالله بعد از ليسانس به تو آب مي‌دهم! اين حرف منطقي است؟ تشنه است آب مي‌خواهد. لذا سن ازدواج بالا رفته و کار بسيار بدي شده است. دخترهاي سن بالا، پسران سن بالا، شما الآن هر کدام بايد سه، چهار تا بچه داشته باشيد. دير شده است.  
ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : آسان‌گيري در ازدواج و زندگي,
[ سه شنبه 23 ارديبهشت 1393 ] [ 21:39 ] [ مهدی ]
[ سه شنبه 23 ارديبهشت 1393 ] [ 21:55 ] [ مهدی ]

نظارت در قرآن

 

تاریخ پخش: 20/06/93

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

 

جلسه در دیوان محاسبات تشکیل شده است. بحث ما نظارت است؛ که نظارت اعضای خانواده بر یکدیگر، نظارت پدر بر بچه‌ها، مادر بر بچه‌ها، نظارت معلم بر شاگردان و استاد دانشگاه بر دانشجوها، نظارت عمومی، خصوصی، فنی، مالی، فکری، اخلاقی، بحث نظارت و بازرسی است. من خودم باور نمی‌کردم اینقدر نکته یاد بگیرم. اصل نظارت را با هفتاد تذکر در دو نیم ساعت می‌گوییم. هر نیم ساعتی سی تذکر را می‌گوییم.

 

1- خداوند، اولین ناظر بر کارهای ما

 

اول اینکه باید بدانیم کل هستی از نظر قرآن دارند نظارت می‌کنند. خالق هستی نظارت می‌کند. آیات زیادی داریم. «إِنَّ رَبَّکَ لَبِالْمِرْصاد» (فجر/۱۴) خدا در کمینگاه است. «لِنَنْظُرَ کَیْفَ تَعْمَلُون‏» (یونس/۱۴) ما کارهای شما را زیر نظر داریم. «فَإِنَّکَ بِأَعْیُنِنا» (طور/۴۸) کارهایت زیر نظر من است. «إِنَّنی‏ مَعَکُما أَسْمَعُ وَ أَرى‏» (طه/۴۶) خدا به موسی و هارون می‌گوید: من تمام ریز و درشت کارهای شما را می‌بینم. «یَعْلَمُ خائِنَةَ الْأَعْیُن‏» (غافر/۱۹) نه چشم را می‌بینم. زیر چشم هم با چه نیتی نگاه می‌کنی، می‌دانم. این بینش، به قول امروزی‌ها جهان‌بینی، این دید و عقیده، که ما زیر نظر خدا هستیم. خیلی عامل کنترل است. خدا گفته: شهیدم، شاهدم، خبیرم، رقیبم، «خبیر، شهید، رقیب، علیم» نه تنها ظاهر را می‌بیند، باطن را هم می‌بیند.

 

ما جایی می‌رویم بازرسی کنیم، نظارت کنیم پوست کار را می‌بینیم. آدم پوست این ساختمان را می‌بیند. مغزش را نمی‌بیند. تازه اگر مغزش هم خوب باشد، نیتش چه نیتی است؟ «لِیَسْئَلَ الصَّادِقینَ عَنْ صِدْقِهِم‏» (احزاب/۸) ممکن است کسی راست بگوید، اما صداقت نداشته باشد. آدم‌هایی تقوا دارند، اما تقوایشان هم بی‌تقوایی است

 
ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : متن درسهايي از قرآن موضوع نظارت در قرآن,
[ جمعه 21 شهريور 1393 ] [ 8:54 ] [ مهدی ]
[ جمعه 21 شهريور 1393 ] [ 9:02 ] [ مهدی ]

کرامت در قرآن(2)
 
تاریخ پخش: ۱۳/۰۶/93
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
 
 عزیزان بحث را در آستانه‌ی تولد امام رضا(ع) می‌بینند. ذی القعده سال ۹۳ است. از توفیقاتی که خداوند به ایرانی‌ها داده است، همین توفیق زیارت امام رضا است، که ثواب زیارت امام رضا به گفته امام جواد، از ثواب زیارت امام حسین بیشتر است. من این را از یکی از علما پرسیدم: چرا ثواب زیارت امام رضا از ثواب زیارت کربلا بیشتر است؟ ایشان اینطور گفت: امام حسین را چهار امامی‌ها هم و شش امامی‌ها زیارت می‌کنند. ولی امام رضا را فقط دوازده امامی‌ها زیارت می‌کنند. بازی فوتبال هرچه به آخر می‌رسد، فینالش مرغوب‌تر می‌شود. امامان هم هرچه «تَوَلَّیْتُ‏ آخِرَكُمْ‏ بِمَا تَوَلَّیْتُ بِهِ أَوَّلَكُم‏» (عیون الاخبار الرضا/ج۲/ص۲۷۶) اینکه انسان به همه دین ایمان داشته باشد.
 
اسم این را دهه کرامت گذاشتند و من هم راجع به کرامت حرف‌هایی را دارم، مقداری را جلسه قبل گفتم، مقداری را هم این جلسه می‌گویم.
 
موضوع بحثمان، بسم الله الرحمن الرحیم، کرامت است. کرامت خداوند بر مردم کرامت رسول خدا، کرامت امامان معصوم، کرامت مردم نسبت به مردم، کرامت مردم نسبت به کل هستی. نمونه‌های کرامت، اینها سرفصل‌هایی است که می‌خواهم درباره‌اش صحبت کنم.


ادامه مطلب

نوع مطلب : متن مسابقه قرآنی ، 
برچسب ها : متن درسهای از قران، متن مسابقه درس های از قرآن، متن مسابقه درس های از قران، متن مسابقه درسهای از قرآن، متن مسابقه درسهای از قران، درس های از قرآن، درسهای از قرآن،




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : متن درسهای از قران، متن مسابقه درس های از قرآن، متن مسابقه درس های از قران، متن مسابقه درسهای از قرآن، متن مسابقه درسهای از قران، درس های از قرآن، درسهای از قرآن,
[ جمعه 14 شهريور 1393 ] [ 22:31 ] [ مهدی ]


درسهایی از قرآن موضوع: کرامت در قرآن(2)

 

تاریخ آغاز:1393/6/13
تاریخ پایان:1393/6/19

  همچنین می توانید با ارسال عدد 5رقمی "21132" به شماره پیامک 3000114 در مسابقه پیامکی بصورت جداگانه شرکت کنید

پرسشنامه ها و آزمون های روانی استاندارد

 


سوالات و پاسخ مسابقه در ادامه مطلب





نوع مطلب : پاسخ مسابقات درسهای از قرآنی، 
برچسب ها : جواب درسهای از قران، جواب درسهای از قرآن، جواب درس های از قرآن، پاسخ مسابقه درسهایی ازقران، سوالات مسابقه درس هایی از قرآن، سوالات مسابقه درسهایی ازقرآن، سوالات مسابقه درس هایی ازقرآن،
لینک های مرتبط : خرید کن در خانه، خاوران شاپ، هالیوودشاپ، درسهای از قران،




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : واب درسهای از قران, جواب درسهای از قرآن, جواب درس های از قرآن, پاسخ مسابقه درسهایی ازقران, سوالات مسابقه درس هایی از قرآن, سوالات مسابقه درسهایی ازقرآن, سوالات مسابقه درس هایی ازقرآن,
[ جمعه 14 شهريور 1393 ] [ 22:41 ] [ مهدی ]

صرفه جويي در مصرف آب

تاريخ پخش: 16/05/93

بسم الله الرحمن الرحيم

«الهي انطقني بالهدي و الهمني التقوي»

مسأله‌ي آب خيلي در قرآن آمده است. اول اينکه مي‌گويد: هر موجود زنده‌اي از آب است. «وَ جَعَلْنا مِنَ الْماءِ کُلَّ شَيْ‏ءٍ حَيٍّ» (انبياء/30) سرچشمه‌ي هر زنده‌اي آب است. «خَلَقَ کُلَّ دَابَّةٍ مِنْ ماء» (نور/45) آب قبل از خاک بوده است. «وَ کانَ عَرْشُهُ عَلَى الْماء» (هود/7) قرآن مي‌گويد: قبل از اينکه سلطه‌ي خدا بر خاک باشد، بر آب است. در زندگي ما، حيات ما آب است. شرط آبرساني، اسلام نيست، به کافر هم بايد آب داد.

1- تأمين آب براي کافر و دشمن

در يک ماجرايي، در سفري يک نفر دست تکان مي‌داد. امام صادق به يارانش فرمود: براي چه دست تکان مي‌دهد؟ ياران رفتند و برگشتند، گفتند: تشنه است. گفت: آب داديد؟ گفتند: نه. فرمود: چرا؟ گفتند: يهودي است. فرمود: يهودي باشد. مگر به يهودي مي‌شود تشنگي داد؟ برويد آبش بدهيد. آب را نبايد قطع کرد.

حضرت امير مي‌فرمايد: اگر به جنگ مي‌رويد دشمن را بکشيد، يا دشمن شما را بکشد، آب را قطع نکنيد. آب را مسموم نکنيد. جنگ هم اخلاقي دارد. فحش ندهيد، به کسي که فرار مي‌کند، در کمرش تير نزنيد. جنگ هم اخلاقي دارد.

 
ادامه مطلب



موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : صرفه جويي در مصرف آب,
[ شنبه 18 مرداد 1393 ] [ 0:50 ] [ مهدی ]

سوالات دو مسابقه 9و16 مرداد درس هاي از قرآن

پاسخ سوالات مسابقه درسهايي ازقرآن

 

درسهايي از قرآن موضوع: صرفه‌جويي در مصرف(1)


تاريخ آغاز:1393/5/9


تاريخ پايان:1393/5/22

  همچنين مي توانيد با ارسال عدد 5رقمي "12322" به شماره پيامک 3000114 در مسابقه پيامکي بصورت جداگانه شرکت کنيد

 

 

«سؤالات مسابقه 1»





موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : پاسخ سوالات مسابقه درسهايي ازقرآن,
[ شنبه 18 مرداد 1393 ] [ 1:00 ] [ مهدی ]

پاسخ سوالات مسابقه درس هایی از قرآن

 


درسهایی از قرآن موضوع: خطر سبک شمردن نماز

 

تاریخ آغاز:1393/6/6
تاریخ پایان:1393/6/12

  همچنین می توانید با ارسال عدد 5رقمی "13122" به شماره پیامک 3000114 در مسابقه پیامکی بصورت جداگانه شرکت کنید

 

 


سوالات و پاسخ مسابقه در ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : پاسخ سوالات مسابقه درس هایی از قرآن,
[ جمعه 7 شهريور 1393 ] [ 9:30 ] [ مهدی ]

 

 کرامت در قرآن(1)
تاریخ پخش: ۰۶/۰۶/93
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
 بحث در دهه‌ی کرامت پخش می‌شود. در دهه کرامت تولد حضرت معصومه، تولد شاهچراغ، تولد امام رضا، این تولدها در یک دهه قرار گرفته و اسمش را دهه کرامت گذاشتند. اسم به جایی است.
وقتی به من گفتند: صحبت کن، من گفتم: نمی‌شود تجلیل کرد. آن مقداری که ما می‌توانیم تجلیل کنیم، بیاییم یک بحث قرآنی راجع به کریم و کرامت کنیم. نمونه‌های کرامت را بگوییم. چون می‌گویند: اگر می‌خواهید در جامعه گناه کم شود، به افراد شخصیت بدهید، مردم را محترم شمارید گناه کم می‌شود. اگر من عصبانی شدم خواستم فحش بدهم... یک نفر به من گفت: آقای قرائتی تو آقا هستی! تو روحانی هستی، فوری خودم را نگه می‌دارم. توجه به من دادند که تو یک روحانی هستی، فوری خودم را نگه می‌دارم. یعنی همین که به من توجه بدهند تو روحانی هستی، نباید تند شوی، نباید حرف بد بزنی، توجه به این کنم.
1- مقام علمی حضرت معصومه علیها السلام

بحث خوبی از نظر قرآن و حدیث درآمد. منتهی یک جمله هم برای حضرت معصومه بگوییم. من به این جمله تازه برخوردم. جمعی سؤالات پیچیده و علمی داشتند. در خانه امام کاظم آمدند و در را زدند، نامه‌ها و سؤالها! حضرت معصومه(س) آمد پشت در گفت: پدرم نیست. چه کار دارید؟ گفتند: ما خیلی سؤال داریم و از راه دور آمدیم. کلی سؤال جمع کردیم. فرمود: بدهید من جواب بدهم. شما؟ گفت: بله. سؤالها را به ایشان دادند و ایشان هم نشست همه را جواب داد. این جواب‌ها را برداشتند. داشتند می‌رفتند در راه برگشت امام کاظم را دیدند. گفتند: آقا شما خانه نبودید. ما کلی سؤال داشتیم. حضرت معصومه جواب داد. گفت: دخترم جواب داده است. بدهید ببینم چه گفته است؟ نامه‌ها را گرفت و یکی یکی نامه‌ها را خواند. دید عجب جواب‌هایی داده است! آن وقت سه بار فرمود: «فداها ابوها»! این کلمه را پیغمبر برای حضرت زهرا گفت. پیغمبر(ص) (صلوات حضار) پدرش قربانش برو! «فداها ابوها»! این «فداها ابوها» عاطفی نیست که خوب ما هم به بچه‌هایمان می‌گوییم: قربانت بروم. در کوچه هم به دیگران قربان شما می‌گوییم. این مقام علمی حضرت معصومه است. اسمش را هم روز دختر گذاشتند، منتهی حالا دخترهای ما قدر خودشان را ندارند. اسلام می‌گوید: دختر خانم تو عزیز هستی، کریم هستی، ارزش داری، خودت را حراج نکن. اگر کسی خواست به تو نگاهی کند، به شرطی حق دارد نگاهت کند که تمام زندگی‌ات را اداره کند. اگر خانه، ماشین و تلفن و تمام زندگی تو را تأمین کرد، حق دارد نگاه کند. تو چرا خودت را در خیابان حراج می‌کنی؟ سیب زمینی که نیستی. طلا هستی. حجاب یعنی طلا هستی. سیب زمینی نیستی که خودت را حراج کنی. این مفت می‌گوید: سینه و دست و بازوی مرا ببینید.



ادامه مطلب



موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : درسهایی از قرآن با موضوع کرامت در قرآن(1),
[ جمعه 7 شهريور 1393 ] [ 9:22 ] [ مهدی ]

 

شیوه رانندگی بر اساس آیات و روایات(2)

تاریخ پخش:  07/01/93

بسم الله الرحمن الرحیم

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

به مناسبت سفرهای زیادی که در ایام می‌شود، به تقاضای مقامات پلیس گفتیم بحثی راجع به جاده و راننده و اینها داشته باشیم. دیشب این آیه به ذهنم آمد. که خداوند برای رانندگی چه گفته است؟

قرآن می‌فرماید: «وَ عِبادُ الرَّحْمنِ» بندگان خوب خدا چه کسانی هستند؟ «الَّذینَ» کسانی هستند که «یَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْناً» یعنی آرام. «وَ إِذا خاطَبَهُمُ الْجاهِلُونَ قالُوا سَلاماً» (فرقان/63) اینها را گفتم، حالا می‌خواهم یک چیزهای دیگر بگویم. تا آنجا که می‌گوید: «وَ إِذَا مَرُّواْ بِاللَّغْوِ مَرُّواْ کِرَامًا» (فرقان/72) «هَوْناً»، «سَلاماً»، «کِرَامًا» این شیوه‌ی رانندگی در قرآن است.

1- تواضع در برابر مردم، لازمه بندگی خدا

خوب می‌گویند: در صدر اسلام که ماشین نبوده است. می‌گوید: اینطوری بروید. حالا با پا می‌خواهی بروی. با اسب می‌خواهی بروی. با شتر می‌خواهی بروی، مهم نیست، می‌گوید: راه رفتن تو اینطور باشد. می‌گوید: بنده‌ی خوب خدا اولش هم گفته، اگر عبد باشد. و اگر بند به رحمت باشد. نگفته عباد الله! گفته: «عباد الرحمن». «عباد» عبد است، یعنی بنده. و آن هم بنده‌ای که می‌خواهد از رحمت دریافت بگیرد. کسی که بنده‌ی خداست، و در مدار رحمت قرار می‌گیرد، این اصلاً آرام هست. این گردن کلفتی‌ها در اسب سواری، ماشین سواری، موتور سواری یا هرچه، این پیداست انسان فراموش می‌کند که بنده‌ی خداست. «یَمْشُونَ عَلىَ الْأَرْضِ هَوْنًا»، «هَون» یعنی باوقار، آرام برویم. 


ادامه مطلب



موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : شیوه رانندگی بر اساس آیات و روایات(2) ,
[ دوشنبه 11 فروردين 1393 ] [ 0:13 ] [ مهدی ]
[ دوشنبه 11 فروردين 1393 ] [ 0:18 ] [ مهدی ]

درسهايي از قرآن
 
موضوع: نقش ولايت فقيه در نظام اجتماعي

تاريخ آغاز: 15/3/1393

تاريخ پايان:1393/3/21

 همچنين مي توانيد با ارسال عدد 5رقمي "13132" به شماره پيامک 3000114 در مسابقه پيامکي بصورت جداگانه شرکت کنيد. 

 

ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : نقش ولايت فقيه در نظام اجتماعي ,
[ شنبه 17 خرداد 1393 ] [ 8:59 ] [ مهدی ]
[ پنجشنبه 1 خرداد 1393 ] [ 10:50 ] [ مهدی ]

نگاهی به آیات حقوقی قرآن کریم

تاریخ پخش:  01/03/93

بسم الله الرحمن الرحیم

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

 در دانشکده‌ی حقوق هستیم. خدمت اساتید و دانشجویان حقوق. حدود دو هزار و هفتصد نکته‌ی حقوقی ما از قرآن درآوردیم. کتابی نوشته شده به نام سیمای حقوق در قرآن. این کتاب چون 500، 600 صفحه است چکیده‌اش را اساتید آوردند و یک کتاب درسی در دانشکده قرار دادند. یعنی تفسیر قرآن با نگاه حقوقی و من دیشب فقط آیین دادرسی‌اش را در یادداشت‌هایم دیدم که نکاتی را خدمت شما بگویم. آیین دادرسی در قرآن.

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم‏»، موضوع: آیین دادرسی. 1- بررسی ادعا. این یک چیز عقلی است. آیه‌اش چیست؟ آیه‌اش می‌گوید: «فَامْتَحِنُوهُنَّ» (ممتحنه/10) اگر مسلمان‌ها به مدینه هجرت کردند، بعد هم خانم‌ها آمدند. برای اینکه ممکن است بعضی از این خانم‌ها، عامل نفوذی باشند یا هر مردی که عامل نفوذی هست می‌گوید: «فَامْتَحِنُوهُنَّ». امتحان کن که این مؤمن هست یا نه؟ یعنی این راست می‌گوید یا دروغ؟ یعنی این باید روشن شود.

1- دوری از سوءظن در امر قضاوت

2- در آیین دادرسی نباید قاضی از اول سوء ظن داشته باشد. نداشتن سوء ظن. این هم یک اصل است. البته کسی پای تلویزیون نگوید چون این بحث بنا است در تلویزیون پخش شود، کسی نگوید: خوب این مربوط به ما نیست، بلند شویم برویم. هرکس هر حرفی بزند، باید بررسی شود. حتی اجازه‌ی بررسی را قرآن به کفار هم می‌دهد.

یک آیه داریم که اگر کافر هستی، به مسلمان ها بگو: آقا من می‌خواهم درباره‌ی دین شما تحقیق کنم. «وَ إِنْ أَحَدٌ مِنَ الْمُشْرِکینَ» اگر یکی از مشرکین، «اسْتَجارَکَ» از تو مهلت خواست، «حَتَّى یَسْمَعَ کَلامَ اللَّهِ» (توبه/6) حرف خدا را بشنود، «فَأَجِرْه‏» به او مهلت بده. یعنی اجازه‌ی تحقیق.

شخصی به نام صفوان بود به پیغمبر نامه‌ای نوشت که دو ماه به من فرصت بده من تحقیق کنم. حضرت فرمود: چرا دو ماه؟ چهار ماه! اجازه‌ی بررسی. 


ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : نگاهی به آیات حقوقی قرآن کریم,
[ پنجشنبه 1 خرداد 1393 ] [ 10:45 ] [ مهدی ]

حضرت زينب(سلام الله عليها) اسوه استقامت

تاريخ پخش: 25/02/93

بسم الله الرحمن الرحيم

«الهي انطقني بالهدي و الهمني التقوي»

بينندگان عزيز بحث را شبي مي‌بينند که شب وفات حضرت زينب(س) است. موضوع بحث ما قرآن است. چند آيه که در سخنراني‌هاي زينب کبري بوده، نوشتم برايتان بخوانم که هم قرآن باشد و هم يادي از اين عزيز باشد.

يک آيه در قرآن داريم فکر مي‌کنم بعضي از شما بدانيد. «قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا» (فصلت/30) «الْحَمْدُ لِلَّه‏»حفظ هستيد. کساني که گفتند، «رَبُّنَا اللَّهُ» خدا، «ثُمَّ اسْتَقامُوا» پايش هم ايستادند. بالاترين استقامت براي زينب کبري است. اصلاً شکسته نشد. ما الآن سريع شکسته مي‌شويم. الآن اگر من مسجد بروم، از يک ناوداني آب گل روي لباس من ريخت، مي‌گويم: لباس‌هايم خراب شد، ديگر نمي‌شود مسجد برويم. برمي‌گرديم زنگ مي‌زنيم الو! من امشب نمي‌آيم، نماز را فرادي بخوانيد. يعني يک خرده آب گل بنده را از نماز جماعت باز مي‌دارد. چقدر اين ضعيف است.

اين دختر خانم، خدا را قبول دارد، خدا را هم دوست دارد. اصلاً نمي‌شود خدا را قبول نداشت. هرکس درباره‌ي خدا شک مي‌کند، يک لحظه به خودش نگاه کند، هان! من هستم؟ بله هستم. تو که هستي پس خدا هست. چون خودت که هستي، خودت که خودت را نساختي. من اگر خودم، خودم را مي‌ساختم شايد طوري مي‌ساختم که پير نشوم، مريض نشوم، خوشگلتر شوم. پس: 1- من هستم. 2- خودم، خودم را نساختم. 3- هر قدرتي مرا ساخته خداست.  
ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : حضرت زينب(سلام الله عليها) اسوه استقامت ,
[ جمعه 26 ارديبهشت 1393 ] [ 9:12 ] [ مهدی ]
[ جمعه 26 ارديبهشت 1393 ] [ 9:20 ] [ مهدی ]
[ جمعه 16 آبان 1393 ] [ 9:13 ] [ مهدی ]
[ شنبه 10 آبان 1393 ] [ 0:10 ] [ مهدی ]

 

  قیام امام حسین علیه السلام برای امر به معروف

تاریخ پخش: 08/08/93
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
هفته‌ی اول محرم به نام هفته امر به معروف گذاشته شده است. امر به معروف امر به خوبی‌هاست. نهی از منکر یعنی نهی از بدی‌ها. وظیفه‌ای است که قرآن می‌گوید: حتی بچه‌ها هم باید امر به معروف کنند. اگر بچه‌ای خلافی را دید می‌تواند نهی از منکر کند.
1- امر به معروف، وظیفه ای همگانی
پدری سیگاری بود، یک شعری بچه‌اش علیه سیگار و ضد سیگار یاد گرفته بود. تا پدرش می‌رفت سیگار بکشد، برای پدرش این شعر را می‌خواند. پدرش عصبانی شد گفت: می‌روم در مستراح می‌‌کشم. در مستراح رفت، بچه پشت در مستراح رفت باز این شعر را خواند. بالاخره پدر عصبانی شد، سیگارش را خاموش کرد دیگر نکشید. قرآن بخوانم. لقمان می‌گوید: بچه جان، نگو من بچه هستم. «یا بُنَیّ» پسر کوچولو! «أَقِمِ الصَّلاةَ وَ أْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ» (لقمان/17) اکر یکوقتی گفتند: اسلام راجع به آزادی چه می‌گوید؟ بگو: اسلام در آزادی طوری است که دختر که نه ساله شد به تکلیف می‌رسد. یعنی واجبات را باید انجام بدهد، یکی از واجبات امر به معروف است. اگر بالاترین شخصیت مثل رئیس جمهور گرفتار خلافی شد، یک دختر نه ساله در قانون اسلام اجازه دارد به رئیس جمهور نهی از منکر کند. این علامت آزادی است. امر به معروف یعنی محیط آزاد است. امر به معروف یعنی بنزین می‌سوزد، نگو به ما چه؟ اگر کسی راه می‌رود و خلاف می‌بیند یا با زبان، یا با قدرت و بازو، یا با عبوس کردن، حداقل عبوس کنیم. گناه دیدی عبوس کن. اگر کسی با هیچ رقمی با منکر برخورد نکرد، حدیث می‌گوید: این مرده است. فقط باد در ریه‌اش می‌رود. و لذا « فَهُوَ مَیِّتٌ بَیْنَ‏ الْأَحْیَاء» (تهذیب الاحکام/ج6/ص181) میت به معنی مرده است. «بین الاحیاء» یعنی بین زنده‌ها! ما دو مرده داریم.
خدا مرحوم پرورش را رحمت کند. می‌فرمود: ما دو رقم مرده داریم. مرده افقی، قبرستان. مرده عمودی، آدم‌های بی‌خاصیتی که در خیابان راه می‌روند. مرده افقی و عمودی داریم. این جمله هم می‌تواند از این حدیث برداشته شود. حالا چرا هفته اول محرم را هفته امر به معروف گفتند، چون امام حسین فرمود: کربلا می‌روم تا امر به معروف کنم. «انی ارید عن آمر بالمعروف»
 


ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : قیام امام حسین علیه السلام برای امر به معروف,متن درس هایی از قرآن,متن درس هایی ازقرآن,متن درسهایی ازقرآن,متن درسهایی از قرآن موضوع نظارت,متن مسابقه درس هایی ازقرآن,متن مسابقه درس هایی از قرآن,متن درسهایی از قرآن,متن مسابقه درسهایی از قرآن,متن درسهای از قران,
[ جمعه 9 آبان 1393 ] [ 23:59 ] [ مهدی ]

پاسخ درسهايي از قرآن
 
موضوع: نگاهي به آيات حقوقي قرآن کريم(2)


تاريخ آغاز:8 /3 /1393

تاريخ پايان1393/3/14

 
همچنين مي توانيد با ارسال عدد 5رقمي "32123" به شماره پيامک 3000114 در مسابقه پيامکي بصورت جداگانه شرکت کنيد. 

ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : پاسخ درسهايي از قرآن ,
[ شنبه 10 خرداد 1393 ] [ 9:12 ] [ مهدی ]

نگاهي به آيات حقوقي قرآن کريم (2)

تاريخ پخش: 08/03/93

بسم الله الرحمن الرحيم

«الهي انطقني بالهدي و الهمني التقوي»

 در دانشگاه تهران خدمت اساتيد و دانشجويان رشته‌ي حقوق و سياست هستيم. بنده هم نه حقوقدان هستم، نه سياسي. ولي در دو رشته هم کتاب دارم، هم تحقيق. گفتيم در يک بحث تلويزيوني چند تا از آيات را بگوييم که يک جلسه گفتيم و اين جلسه هم ادامه بدهيم.

کلمه‌ي «اقامه» در قرآن به چهار چيز گفته شده است. يکي عدالت است. «أَقيمُوا الدِّين‏»(شوري/13) کل دين را به پا داريم. «أَقيمُوا الصَّلاة» (بقره/43) آيه‌ي قرآن است. «وَ أَقيمُوا الْوَزْن‏»(الرحمن/9) يعني عدالت. يعني کلمه‌اي که خدا براي کل دين و براي نماز گفته، همان کلمه را براي قوه‌ي قضاييه گفته است. «وَ أَقيمُوا الْوَزْن‏»، «أَقيمُوا الشَّهادَة لِلَّه‏» (طلاق/2) اين پيداست که بايد اقامه کرد. اقامه يعني همت مي‌خواهد، عنايت مي‌خواهد. عدالت! 


ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : نگاهي به آيات حقوقي قرآن کريم (2) ,
[ شنبه 10 خرداد 1393 ] [ 8:59 ] [ مهدی ]

 

سیمای فاطمه زهرا(سلام الله علیها)

تاریخ پخش:  14/01/93

بسم الله الرحمن الرحیم

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

راجع به حضرت زهرا(س) مطالب زیادی را من یادداشت کردم بگویم، در جلسه‌ی قبل چند مورد را بیشتر نگفتم. ولی چون بحث در ایام فاطمیه است و دو تا فاطمیه داریم، البته شب شهادت نیست، اما در ایام فاطمیه است، من یک خرده راجع به زن و حقوق زن و مقام زن می‌خواهم صحبت کنم.

در جلسه‌ی قبل گفتم: قرآن می‌گوید: زن از اولوالالباب است. چون درباره‌ی اولوالالباب می‌گوید: «مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثى‏» (آل‌عمران/195)

گفتم: تمام کمالاتی که برای مرد هست، برای زن هم هست در سوره‌ی احزاب است.

گفتم: معنای عفاف و حجاب بی‌سوادی و املی نیست. در خانه بنشینیم، لازم شد بیرون می‌رویم اما تبرّج نمی‌کنیم. ولی باید دانشمند شویم.

کمالات ویژه‌ی منحصر به فرد راجع به حضرت زهرا گفتم. دختر نبوت، مادر امامت، همسر ولایت، دختر معصوم، همسر معصوم، مادر معصوم، منحصر به فرد است. اول شهید ولایت منحصر به فرد است.

1- فاطمه زهرا(سلام الله علیها)، کوثر الهی

نکات دیگری می‌خواهم برای شما بگویم. یکی از نکاتی که هست اینکه خداوند: به زهرا فرموده: کوثر! آیه‌ای که همه ایرانی‌ها حفظ هستید. «أَعُوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیْطانِ الرَّجیم‏». همین الآن هرکسی پای تلویزیون این را می‌شنود، این را بخواند. زیر یک دقیقه یک سوره، ثوابش را به حضرت زهرا هدیه کنیم. چون قرآن ثواب دارد، ثوابش برای حضرت زهرا. سوره‌ی کوثر را همه با هم بخوانیم.  


ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : سیمای فاطمه زهرا(سلام الله علیها) ,
[ چهارشنبه 13 فروردين 1393 ] [ 23:31 ] [ مهدی ]
[ چهارشنبه 13 فروردين 1393 ] [ 23:50 ] [ مهدی ]
پاسخ مسابقه درسهایی ازقرآن 12-10-۹۲

پاسخ مسابقه درسهایی ازقرآن: برنامه ریزی عمر در سخن امام رضا(علیه السلام)

تاریخ آغاز : 12- 10 -۹۲

تاریخ پایان :18- 10 -۹۲

 

دانلود آموزش تربیت جنسی فرزند (دکتر حبشی و قاسم زاده)


دانلود سمینار ارتباط موثر (نفوذ در دل دیگران)

 

یک وعده غذای عاشقانه!

هدیه ای بی نظیر برای کدبانوی ایرانی


جهت مشاهده پاسخ سوالات مسابقه درسهایی ازقرآن...




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : جواب سوال هاي درسهايي از قران,،سوالات درسهايي از قرآن آقاي قرائتي,،جواب درسهايي ازقران,،درس هاي ازقران قرائتي,،جواب سوالات قرائتي,،درسهايي ازقران,،پاسخ سوالات مسابقه درس هايي از قرآن,،پاسخ سوالات درسهايي از قرآن,،جواب درسهايي از قرآن,،جواب مسابقه درسهايي از قرآن,،جواب سوالات درسهايي از قران,،جواب سوال هاي درس هايي از قران,،جواب سوالات مسابقه درسهايي از قرآن,،سوالات درس هايي از قران شماره ي سال,،جواب پرسش هاي درسهايي از قران,،جواب درس هايي از قرآن,،جواب سوالات درسهايي از قرآن,،پاسخ سوالات درس هاي ار قرآن,،سوالات مسابقه قرائتي,،جواب درسهايي از قران,،سوال هاي درسهايي از قران,،درس هايي ازقران پنجشنبه,،پاسخ سولات مسابقه ي درس هايي از قران حاج اقاقرائتي,،جواب سوالات مسابقه درسهايي از قرآن ,
[ پنجشنبه 12 دی 1392 ] [ 8:18 ] [ مهدی ]
پاسخ مسابقه درسهایی ازقرآن 19-10-۹۲

پاسخ مسابقه درسهایی ازقرآن:اهل بیت علیهم السلام جانشینان واقعی رسول خدا(ص)

تاریخ آغاز : 19- 10 -۹۲

تاریخ پایان 25- 10 -۹۲

 

تا حالا فکر کردید جلسه خواستگاری چی باید بپرسیم؟!

 دانلود رایگان آموزش زبان نصرت2

 

یک وعده غذای عاشقانه!

هدیه ای بی نظیر برای کدبانوی ایرانی


همچنین با ارسال عدد 5رقمی "23233" به شماره پیامک 3000114 در مسابقه پیامکی شرکت کنید.


برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : پاسخ مسابقه درسهایی ازقرآن 19-10-۹۲,
[ پنجشنبه 19 دی 1392 ] [ 21:39 ] [ مهدی ]

استقلال و آزادي در سايه انقلاب اسلامي

تاريخ پخش:  10/11/92

بسم الله الرحمن الرحيم

«الهي انطقني بالهدي و الهمني التقوي»

بينندگان عزيز بحث را ايامي گوش مي‌دهند که در آستانه‌ي سالگرد انقلاب هستيم. خوب قديمي‌ها که يادشان است. نسل نو لازم است، که در سال يکي دو بار، راجع به مسأله‌ي انقلاب بايد صحبت کنيم، حقش هم هست. چون دهها هزار شهيد و دهها هزار جانباز و اسير و خيلي زحمت کشيده‌اند.

ذکر و تذکر لازم است. مثل دست است. دست را نمي‌شود بگويي، آقا من ديروز شستم. هر چند ساعتي بايد شست. چون آدم دستش را به همه‌جا مي‌گذارد. براي هر غذايي بايد آدم دستش را بشويد. حتي گفتند: اگر دستت را براي غذا شستي، با حوله خشک نکن. براي اينکه ممکن است در حوله چيزي باشد، باز به دستت منتقل شود. يعني اينقدر حساسيت است.


يک کسي رفت زغال بخرد، گفت: زغال کيلويي چند؟ گفت: دو رقم زغال داريم، گران و ارزان! يک نفره و دو نفره! زغال يک نفره گران است. زغال دو نفره ارزان است. اين مشتري گيج شد. گفت: زغال يک نفره چيه؟ دو نفره چيه؟ گفت: زغال يک نفره وقتي روشن شد، روي قليان گذاشتيم، خودش تا آخر مي‌سوزد. اين گران است. زغال دو نفره يکي بايد قليان بکشد، يکي هم بايد تند تند بادش بزند. يک لحظه باد بزن را کنار بگذاري خاموش مي‌شود. حالا انسان زغال دو نفره است. يعني اگر يادآوري نکني، يادش مي‌رود.



ادامه مطلب


موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : استقلال و آزادي در سايه انقلاب اسلامي,
[ پنجشنبه 10 بهمن 1392 ] [ 20:29 ] [ مهدی ]

 قرآن و فقرزدايي
تاريخ پخش:  03/11/92
بسم الله الرحمن الرحيم
«الهي انطقني بالهدي و الهمني التقوي»
در خدمت برادران و خواهراني هستيم كه در كميته‌ي امداد زحمت مي‌كشند. بحث ما درباره‌ي مبارزه با فقر است. قرآن و فقر زدايي، يك آيه را به عنوان درسهايي از قرآن تفسير كنم و بعد هم مطالبي را خدمت شما بگويم.

قرآن يكجا مي‌فرمايد: «قُلْ إِنَّ رَبِّي يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشاءُ مِنْ عِبادِهِ وَ يَقْدِرُ لَهُ» (سبأ/39) اين آيه‌ي 39 سبأ است. اما در آيه‌ي 36 مي‌فرمايد: «قُلْ إِنَّ رَبِّي يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشاءُ»، «عبادِهِ» نيست. «وَ يَقْدِرُ لَهُ» نيست. اين «عِبادِهِ» و «لَهُ» در آيه‌ي اول است، در آيه‌ي دوم نيست. نكته‌اش چيست؟

آيه‌ي اول خطاب به مؤمنين است. آيه‌ي دوم خطاب به آدم‌هاي پولدار بي‌دين است. ترجمه‌اش هم روشن است. «قُلْ إِنَّ رَبِّي» بگو پروردگار من، «يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشاءُ» براي هركس بخواهد زندگي‌اش را در رفاه قرار مي‌دهد. «مِنْ عِبادِهِ» اينها عباد خدا هستند، بنده‌ي خوب خدا هستند. بعد مي‌گويد: «وَ يَقْدِرُ» يعني مي‌بندد، «يبسُطُ» باز مي‌كند، بسط! براي هركس بخواهد سفره را پهن مي‌كند، براي هركس بخواهد سفره را جمع مي‌كند. منتهي اگر «عبادِهِ» باشد، «وَ يَقْدِرُ لَهُ» آنجا هم كه جمع مي‌كند «لَهُ» است يعني به نفعش است، عليه‌اش نيست. اما آدم‌هاي بي‌دين را قرآن مي‌گويد: خدا رزق مي‌دهد. منتهي اينجا «عباد» نيست. «لَهُ» نيست! يعني بر عليه‌اش است! يك خرده سنگين شد. شما فهميديد. ولي حالا شايد نياز باشد تكرار كنم.



ادامه مطلب


موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : قرآن و فقرزدايي,
[ جمعه 4 بهمن 1392 ] [ 19:41 ] [ مهدی ]
[ جمعه 4 بهمن 1392 ] [ 19:56 ] [ مهدی ]
[ پنجشنبه 15 اسفند 1392 ] [ 9:44 ] [ مهدی ]
[ پنجشنبه 10 بهمن 1392 ] [ 20:41 ] [ مهدی ]
امتیازات انقلاب اسلامی ایران


تاریخ پخش:  17/11/92
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
در آستانه‌ی 19 بهمن هستیم که روز شما نیروی هوایی است. بعضی سالهای دیگر هم خدمت شما بودیم. به هر حال دهه‌ی فجر هرکس صحبت می‌کند باید حرفش رنگ و بوی انقلاب داشته باشد. افرادی هم که در زمان انقلاب بودند نیازی به صحبت نیست. فقط تذکر است، ولی برای نسل نو حرف‌هایی هست. در دنیا انقلاب زیاد می‌شود. منتهی تفاوت انقلاب اسلامی ایران با انقلاب‌های دیگر در چیست؟ یکی تفاوت‌ها را می‌گوییم، یکی هم می‌خواهیم بگوییم انگیزه‌ها چیست؟ چطور شد که انقلاب شد؟ این هم یک مسأله است.
دلیل اینکه انقلاب شد چیست؟
1- مبارزه با دیکتاتوری و قوانین ضد اسلامی
1- چرا شاه، باید شاه باشد؟ چه کسی گفت: شاه، شاه باشد؟ مردم او را انتخاب کردند؟ آیا کمالاتی ایشان داشت یا پدرش داشت که دیگران نداشتند. پدرش هیچ کمالی نداشت. خودش سوادی داشت، یک چیزهایی بلد بود ولی دهها هزار نفر کمالاتشان از او بیشتر بود. چرا شاه باید بر ما حکومت کند؟ حالا اگر رضاشاه را یک قدرتی آورد سردارش کرد و یک گروهی هم قلع و قمع کرد، به هر حال با یک شبه کودتا، با یک کودتایی، این شاه شد. به چه دلیل پسرش باید بر ما حکومت کند؟ دلیل چیه؟ این یک مورد.
2- چرا قانون غیر خدا جاری است؟ احکام خدا چرا تعطیل است؟ چرا خفقان؟ چرا شکنجه؟ یک جایی هست به نام موزه‌ی عبرت! این را خوب است آقایان بروند ببینند، که چه آدم‌هایی آنجا شکنجه شدند؟ صحنه‌ی زندان که زندانی‌ها با هم صحبت می‌کنند. تمام اینها را آدم به طور محسوسی لمس می‌کند. چرا؟ چرا مثلاً افرادی باید ده سال، دوازده سال، چرا در زندان نباید کسی نماز بخواند؟ خفقان، اعدام، شکنجه، زندان. راه فساد باز است. یک طبقه اشراف وابسته به حاکم باید حکومت کنند. چرا رابطه با آمریکا و اسرائیل باشد؟ چرا باید ایرانی‌ها ژاندارم آمریکا در منطقه باشند؟ چرا باید قانونی وضع شود که اگر هر آمریکایی در ایران هر دخالتی کرد، قوه‌ی قضایی ایران دخالت نکند؟ یعنی اگر یک آمریکایی تف انداخت در صورت بالاترین شخصیت ما، ایران حق نداشته باشد این را محاکمه کند؟ این ذلت است. اینها زمینه‌های انقلاب است. 

ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : درسهايي از قرآن, درس هايي از قران, جواب درسهايي از قرآن, درسهايي از قران, جواب درسهايي از قران اين هفته, درسهايي ازقران, درس هايي از قرآن, جواب سوالات درسهايي از قرآن, پاسخ درسهايي از قرآن, پاسخ درس هايي ازقران تاريخ آبان, جواب سوالات درسهايي از قرآن آقاي قرائتي, درسهايي از قرآن, پاسخ سوالات مسابقه درسهايي از قرآن, پاسخ سوالات درسهايي از قرآن, پاسخ سوالات درس هايي از قرآن, جواب سوالات درس هايي از قرآن, مسابقه درسهايي از قرآن, جواب سوالات درس هايي از قران, جواب درس هايي از قران, درس هاي از قران, پاسخ سوالات درسهايي از قرآن, جواب درس هايي از قرآن, درس هايي ازقرآن, مسابقه ي درس هايي از قرآن, پاسخ سوالات مسابقه درسهايي ازقران,,
[ چهارشنبه 16 بهمن 1392 ] [ 17:48 ] [ مهدی ]
[ جمعه 18 بهمن 1392 ] [ 7:28 ] [ مهدی ]

موضوع: مقام زن در قرآن کریم

تاریخ پخش:  15/12/92

بسم الله الرحمن الرحیم

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

 عزیزانی که پای تلویزیون هستند این بحث را زمانی می‌شنوند که تولد حضرت زینب سلام الله علیها است. می‌خواهم مقداری راجع به زن در قرآن صحبت کنم. چون من معلم قرآن هستم دوست دارم هر چه می‌گویم رنگ و بوی قرآنی داشته باشد.

یکی اینکه زن و مرد هیچ فرقی با هم ندارند. قرآن می‌گوید: «من نفسٍ» کسی هست باقی‌اش را بلد باشد؟ «واحدةٍ»، «مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ» (اعراف/189)‌ یعنی زن و مرد یکی هستند. اینطور نیست که مثلاً یکی را از عسل درست کرده باشند یکی را از شیره! یکی از طلا باشد، یکی از نقره، «مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ»

پس بگذارید من عنوان را بنویسم، «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم‏». موضوع: مقام زن به مناسبت تولد حضرت زینب(س) شما برای شادی روحش یک صلوات هم بفرستید.

آیات قرآن راجع به زن!  


ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : مقام زن در قرآن کریم,
[ چهارشنبه 14 اسفند 1392 ] [ 19:46 ] [ مهدی ]

خانه تکانی دل‌ها در ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها

تاریخ پخش:  22/12/92

بسم الله الرحمن الرحیم

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

عزیزانی که پای تلویزیون هستند، بحث را شب جمعه‌ای می‌بینند که در آستانه‌ی شهادت حضرت زهرا هستیم. البته برای حضرت زهرا را دو تاریخ شهادت گفتند. چرا حضرت زهرا دو تا شهادت دارد، فاطمیه‌ی اول و فاطمیه‌ی دوم. «سبعین» یعنی هفتاد روز پس از رحلت پیامبر(ص) یا «تسعین» یعنی نود روز! در روایات کلمه‌ای است که هم به «سبعین» می‌خورد و هم به «تسعین».

بعضی از علما فاطمیه‌ی اول را عزاداری می‌کنند، بعضی فاطمیه‌ی دوم را. شهادت رسمی در کشور ما یکی بیشتر نیست. در آستانه‌ی عید نوروز هم هستیم. که وقت خانه تکانی است. دیشب دو عزیزی در ستاد نماز آمدند و راجع به خانه تکانی حرف‌هایی زدند، من خیلی خوشم آمد حرف‌ها را نوشتم و بین خانه تکانی معنوی و خانه تکانی مادی بیست نکته است. از خانه تکانی بگویم که در آستانه‌ی نوروز هستیم و بعد هم راجع به حضرت زهرا صحبت کنیم. صلواتی بفرستید. (صلوات حضار)

1- مقایسه خانه دل با خانه گِل

موضوع، خانه‌ی دل و خانه‌ی گِل. در خانه تکانی، حساسیت هست که در عید خانه‌تکانی کنند. هرچه مادی هست فتوکپی‌اش هم است. یعنی اگر هجرت مادی هست که از شهری به شهری و از کشوری به کشوری هجرت می‌کنند، مهاجرت می‌کنیم. قرآن می‌گوید: از عیب‌های خودت هم هجرت کن. «وَ الرُّجْزَ فَاهْجُرْ» (مدثر/5) رُجز یعنی پلیدی. یعنی از پلیدی‌ها هجرت کن.

اگر رزق مادی هست، خوراک. رزق معنوی هم هست، «اللهم ارزقنی حج بیتک الحرام» حج هم یک رزق است. علم هم یک رزق است. روزی فقط این نیست که وارد معده می‌شود. آن فکر خوبی هم که وارد مغز می‌شود آن هم روزی است. من چند سال پیش یک وقتی این بحث را داشتم. لباس ظاهری اگر داریم که «وَ ثِیَابَکَ فَطَهِّرْ» (مدثر/4) لباس معنوی هم داریم. «و لباس التقوی» رزق مادی، رزق معنوی. لباس مادی، لباس معنوی. حالا امروز بحث شبیه این است. خانه تکانی دل، خانه تکانی گل.  
ادامه مطلب

 




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : خانه تکانی دل‌ها در ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها, درسهای از قرآن,
[ پنجشنبه 22 اسفند 1392 ] [ 15:42 ] [ مهدی ]

قرآن و فقرزدایی (۲)

تاریخ پخش:  24/11/92

بسم الله الرحمن الرحیم

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

بحثمان راجع به فقر زدایی است. به خصوص حالا که تورم اضافه می‌شود یا گرانی می‌شود، نیاز بیشتر می‌شود، راجع به کمک، افرادی می‌توانند کمک مستقیم کنند. افرادی هستند کمک دلالی می‌توانند بکنند. در قرآن می‌گوید: «وَ لا یَحُضُّ عَلى‏ طَعامِ الْمِسْکینِ» (ماعون/3) «حَضّ» یعنی تحریک کن. پسر داریم، دنبال همسر می‌گردد و دخترانی داریم، کسی اینها را نمی‌شناسد. این زنان و مردانی که سراغ دارند، اینها باید...

1- وساطت در کارهای نیک، به ویژه ازدواج

یک آیه در قرآن داریم، «مَنْ یَشْفَعْ شَفاعَةً حَسَنَة» (نساء/85) شفاعت، یعنی دلالی. «مَنْ یَشْفَعْ» یعنی هرکس دلالی خوبی کند، حدیث داریم بهترین دلالی‌ها، دلالی در ازدواج است. نگذاریم سن دخترها بالا برود. جبران می‌کند.

به هر حال این کمک به ازدواج، کمک به اشتغال، مسأله‌ای که باید عرض کنم این است که افراد پولدار قانع نباشند، حالا ما یک چکی می‌کشیم می‌دهیم. یا برای اطعام، یا برای جهاز، یا برای فلان کار. کار خوبی است، دستشان درد نکند. اما گاهی هم رفتن و یک یتیم روی زانو نشاندن و یک بچه یتیم را بوسیدن، محبت کردن، پنج دقیقه با او گفتگو کردن، آن مسأله‌ی عاطفی کار خودش را می‌کند. گفتگوی تن به تن اثر دارد.  
ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : درسهايي از قرآن, درس هايي از قران, جواب درسهايي از قرآن, درسهايي از قران, جواب درسهايي از قران اين هفته, درسهايي ازقران, درس هايي از قرآن, جواب سوالات درسهايي از قرآن, پاسخ درسهايي از قرآن, پاسخ درس هايي ازقران, جواب سوالات درسهايي از قرآن آقاي قرائتي, درسهايي از قرآن, پاسخ سوالات مسابقه درسهايي از قرآن, پاسخ سوالات درسهايي از قرآن, پاسخ سوالات درس هايي از قرآن, جواب سوالات درس هايي از قرآن, مسابقه درسهايي از قرآن, جواب سوالات درس هايي از قران,,
[ چهارشنبه 23 بهمن 1392 ] [ 21:01 ] [ مهدی ]
[ پنجشنبه 24 بهمن 1392 ] [ 7:42 ] [ مهدی ]

 

 

شيوه‌هاي دشمنان در برابر مسلمانان

تاريخ پخش:  01/12/92

بسم الله الرحمن الرحيم

«الهي انطقني بالهدي و الهمني التقوي»

بحثي را كه در نظر گرفتم خدمت شما بگويم، موضوعش اين است: تلاش هاي ديگران براي انحراف جوانان. يك كسي، ديروز از من پرسيد كه با اين همه كتابي كه چاپ مي‌شود و بالاخره حوزه و دانشگاه و آموزش و پرورش و تلاش‌هايي كه براي تبليغ دين مي‌شود، چرا بالاخره اينطور كه ما مي‌خواهيم نيست؟ گفتم: خوب ما تلاش مي‌كنيم، ديگران هم تلاش مي‌كنند. مثل كسي كه مي‌گويد: آقا من شكر ريختم، پس چرا شيرين نشد؟ براي اينكه ما يك كيلو شكر مي‌ريزيم او چهار ليتر سركه مي‌ريزد.

مي‌خواهيم بگوييم كه عوامل و تلاش‌هايي كه ديگران مي‌كنند. اين بحث شايد در تلويزيون چون از بچه‌ي ابتدايي مي‌نشيند تا دانشگاه، از آيت الله هست تا يك شخص عادي. يعني بايد يك بحث عمومي باشد. من فكر مي‌كنم اين بحث به درد همه مي‌خورد.

1- تبليغ آداب و رسوم نياكان در برابر آداب ديني

البته چون من معلم قرآن هستم، همه از قرآن است. از روزنامه و بولتن و سايت و اينها نيست.

1- گاهي مليت خودشان و نياكان خودشان را به رخ مي‌كشند. من آنم كه رستم بُود پهلوان!

حضرت وقتي مي‌آمد حرف بزند، مي‌گفتند كه نياكان ما اين حرف‌ها را نداشتند. مي‌گفت كه نياكان شما ممكن است كج رفته باشد. يكجا قرآن مي‌گويد: «أَنْتُمْ وَ آباؤُكُم‏» (اعراف/71) هم تو كج رفتي، هم نياكان تو كج رفته است. تكيه بر نياكان غلط است. بايد تكيه بر حق باشد. نياكان اگر حق است، قدمش روي چشم! اگر يك سنتي باطل است، خوب حالا نياكان ما انجام دادند، باطل انجام دادند.

امام منزل يك نفر آمد، ديد خانه‌اش خيلي تنگ است. گفت: تو كه وضعت خوب است. چرا در خانه‌ي تنگ زندگي مي‌كني؟ خيلي خانه ات تنگ است. گفت: آخر خانه‌ي پدري است، امام توبيخش كرد، اين چه فكري است مي‌كني؟! خوب پدرت فقير بوده در خانه‌ي تنگ زندگي مي‌كرده است. تو كه الآن خدا به تو امكاناتي داده براي زن و بچه ات اينقدر تنگ نگير. يك اتاق تنگ مثل قبر... يك وقت آدم مضطر است در بيمارستان مي‌خوابد. مضطر است در خانه مي‌خوابد. مضطر است روي ويلچر مي‌نشيند. تو كه وضعت خوب  است چرا؟ تكيه بر نياكان علمي نيست.

متأسفانه اين تكيه بر نياكان هم همه جا هست. در مذهب، مثلاً هيأت ما از اين كوچه مي‌رفته، ما هم بايد از اين كوچه برويم. بابا هيأت شما از اين كوچه مي‌رفته دليل دارد. حالا كه خيابان شده، از اين طرف برو. نه ما بايد اينطور باشيم. چون نياكان ما، رسم ما اين است. در عروسي هاي ما چنين است. در عزاهاي ما اينطور است. اين رسم و رسومات نياكان پايش به جايي بند نيست. فكر كنيم اگر مطابق عقل است روي چشم، علمي است روي چشم!


ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : درسهايي از قرآن,درسهايي از قران,درس هايي از قران,جواب درسهايي از قران,پاسخ درسهايي از قرآن,جواب درسهايي از قران اين هفته,جواب سوالات درسهايي از قرآن,جواب درسهايي از قرآن,درس هايي از قرآن,پاسخ سوالات درسهايي از قران,درسهايي ازقران,جواب درس هايي از قران,جواب سوالات درسهايي از قرآن آقاي قرائتي,جواب درس هايي از قرآن,پاسخ سوالات درسهايي از قرآن,درسهايي از قران جواب,درس هايي ازقران,پاسخ درسهايي از قران,جواب سوالات درسهايي از قران,جواب مسابقه درسهايي از قرآن,درسهايي ازقرآن,پاسخ درس هايي از قران,سوالات درسهايي از قرآن آقاي قرائتي,جواب سوالات قرائتي,جواب سوال هاي درسهايي از قران,پاسخ مسابقه درسهايي از قرآن,درسهاي از قران,درسهايي از قرآن قرائتي,مسابقه درسهايي از قرآن,درسهايي از قرآن,جواب سوالات درس هايي از قران,درس هايي ازقرآن,سوالات درسهايي از قرآن,جواب سوالات درس هايي از قرآن,درسهايي از قران,جواب درسهايي ازقران,پاسخ سوالات درس هايي از قران,پاسخ سوالات درس هايي از قرآن,درس هايي از قران,پاسخ سوالات مسابقه درسهايي از قرآن,پاسخ درس هايي از قرآن,درس هاي از قران,جواب درسهايي از قرآن,پاسخ سوالات قرائتي,جواب درس هايي ازقران,سوالات قرائتي,جواب سوالات مسابقه درسهايي از قرآن,جواب سوالات درسهايي از قرآن,درس هايي از قران قرائتي,سوالات درسهايي از قران,www.dgh.blogsky.com,پاسخ درسهايي ازقران,جواب سوال هاي درس هايي از قران,جواب درسهاي از قران,جواب درسهايي از قران قرائتي,قرائتي درسهايي از قرآن,سوالات درس هايي از قران,پاسخ سوالات اقاي قرائتي,جواب مسابقه درسهايي از قران,پاسخ درسهايي از قرآن,
[ پنجشنبه 1 اسفند 1392 ] [ 7:35 ] [ مهدی ]

http://s5.picofile.com/file/8112150892/www_hallywoodshop_ir.gif

پاسخ مسابقه درسهایی ازقرآن01-12-۹۲

شیوه‌های دشمنان در برابر مسلمانان

 

تاریخ آغاز : 01- 12 -۹۲

تاریخ پایان : 07- 12 -۹۲
دانلود فایل صوتی بهداشت باروری در دختران و زنان جوان؟!

 دانلود رایگان آموزش زبان نصرت2

دانلود فایل صوتی مهارت تصمیم گیری در نوجوان، نقش خانواده و خطوط قرمز

 

کاملترین مجموعه مقاله و پایان نامه در ایران در 10 دی وی دی

 

کلیک کن جهت مشاهده پاسخ سوالات مسابقه درسهایی ازقرآن ...

 

فایل صوتی / گریه و تاثیر آن بر سلامت روان

پاسخ سوالات مسابقه درس های از قرآن




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : درسهايي از قرآن,درسهايي از قران,درس هايي از قران,جواب درسهايي از قران,پاسخ درسهايي از قرآن,جواب درسهايي از قران اين هفته,جواب سوالات درسهايي از قرآن,جواب درسهايي از قرآن,درس هايي از قرآن,پاسخ سوالات درسهايي از قران,درسهايي ازقران,جواب درس هايي از قران,جواب سوالات درسهايي از قرآن آقاي قرائتي,جواب درس هايي از قرآن,پاسخ سوالات درسهايي از قرآن,درسهايي از قران جواب,درس هايي ازقران,پاسخ درسهايي از قران,جواب سوالات درسهايي از قران,جواب مسابقه درسهايي از قرآن,درسهايي ازقرآن,پاسخ درس هايي از قران,سوالات درسهايي از قرآن آقاي قرائتي,جواب سوالات قرائتي,جواب سوال هاي درسهايي از قران,پاسخ مسابقه درسهايي از قرآن,
[ جمعه 2 اسفند 1392 ] [ 7:46 ] [ مهدی ]

 

دانلود کتاب صوتی قصه های قرآن

تلاش دشمن برای انحراف نسل جوان

تاریخ پخش:  08/12/92

بسم الله الرحمن الرحیم

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

 در خدمت برادران و خواهرانی هستیم که در پژوهش‌های وزارت نفت تحقیق می‌کنند، خسته نباشید، دستتان درد نکند، و سؤالی هم از ایشان کردیم که شنیدیم حقوق شما بیش از باقی وزارتخانه‌ها هست، بعد دیدیم نه! خیلی هم خبری نیست. این هم از چیزهایی است که خیلی بادش می‌کنند. یک مبلغ کمی تفاوت دارد، این هم به خاطر یک کارهایی است که اضافه می‌کنند. حالا! مسأله‌ای که داریم دنبال می‌کنیم، یک جلسه هم صحبت کردیم این است که افرادی چه تلاش‌هایی برای انحراف می‌کنند. برای اینکه بر افکار عمومی سوار شوند، و راه کجشان را اعمال کنند، تلاش‌های کفار و منحرفین برای نسل ما و برای خود ما!

1- برنامه دشمن برای کم کردن نسل ایرانیان

یکی از تلاش‌ها این است که نسل اینها را کم کنیم. دکترهایی را دیدند، اساتید دانشگاهی را دیدند، بعضی از روحانیون را دیدند، افراد مختلفی را دیدند که تحت عنوان تنظیم خانواده و اولاد کمتر، زندگی بهتر، این نسل را کم کنیم. خوب راه‌هایی را هم به وجود آوردند که برای ایرانی‌ها اینطور که یکی از پزشکان متخصص و یا فوق تخصص به من گفت، مربوط به این کار هم بود، گفت 18 راه آوردند که در ایران نسل ایرانی را کم کنند. کشورهایی دیگر هم گاهی این کار را کرده‌اند، منتها با دو سه راه! یعنی تمام توانشان را گذاشتند برای اینکه جمعیت ما یک جمعیت کهنه‌ای بشود. حدیث داریم که اگر هر وقت یک چیزی به سمت شما آمد، و نمی‌دانید حق چیست، باطل چیست! «فعلیکم بالقرآن» با قرآن متر کنید که این حق است، یا این حق نیست. حالا!

قرآن راجع به بچه‌دار شدن چه می‌گوید؟ می‌گوید: یادتان نرود، «إِذْ کُنتُمْ قَلِیلًا» شما جمعیتتان قلیل بود، کم بود. «فَکَثَّرَ‌کُمْ» (اعراف/86) جمعیت شما را بیش‌تر کردیم. از این یعنی چه؟ یعنی کثرت جمعیت یک ارزش است.

2- عدم ارتباط میان تعداد فرزندان و تربیت آن‌ها

حرف‌های دروغی هم می‌زنند. در بحث و حرف‌های قبل من این بود که شعارهای دروغ می‌گویند. یکی از شعارهای دروغ این بود که آدم اولاد کمتر داشته باشد، به تربیتش می‌رسد. از دروغ‌های شاخدار است. یک آمار علمی به ما بدهید که این آقا که پنج تا بچه دارد، و یک آقای دیگر هم که دو تا بچه دارد، آنکه دو تا بچه دارد، تربیتش بهتر از آن پنج تا بچه است. یک آمار به ما بدهید. بسیارند افرادی که بچه‌هایشان دو تا و سه تا هستند و آن دو تا و سه تا هم بچه‌های بدی هستند. و افرادی داریم که هفت و هشت تا بچه دارند، هفت و هشت تا بچه‌شان خوب هستند. هیچ دلیل عقلی و علمی نداریم... دلیل عقلی و دلیل علمی نداریم...

یا می‌گویند نان از کجا بیاوریم بخوریم. یعنی واقعاً ایران مشکل نان دارد؟ ما نتوانستیم از طبیعت خوب استفاده کنیم. حدیث داریم کسی که آب دارد و خاک هم دارد باز هم گندم می‌خرد، نفرین شده است. عربی‌اش را هم بخوانم، بعضی از شما بلد هستید. «من وجد ماءً» «ماء» یعنی؟ آب! «تراب» یعنی؟ خاک! «من وجد ماءً و ترابا» کسی که آب دارد، خاک هم دارد، «ثم افتقر» می‌رود و گندم می‌خرد، «فابعده الله» (وسائل الشیعة، ج‏17، ص41) مشکلش ایمان است.

هجرت از روستا به شهر، کنار گذاشتن کارهای تولیدی و شغل‌های سرپایی کاذب! شغل کاذب! مصرف بی‌خود! صرفه جویی نکردن! م خیلی جاها ولخرجی می‌کنیم.  
ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : درسهايي از قرآن,درسهايي از قران,درس هايي از قران,جواب درسهايي از قران,پاسخ درسهايي از قرآن,جواب درسهايي از قران اين هفته,جواب سوالات درسهايي از قرآن,جواب درسهايي از قرآن,درس هايي از قرآن,پاسخ سوالات درسهايي از قران,درسهايي ازقران,جواب درس هايي از قران,جواب سوالات درسهايي از قرآن آقاي قرائتي,جواب درس هايي از قرآن,پاسخ سوالات درسهايي از قرآن,درسهايي از قران جواب,درس هايي ازقران,پاسخ درسهايي از قران,جواب سوالات درسهايي از قران,جواب مسابقه درسهايي از قرآن,درسهايي ازقرآن,پاسخ درس هايي از قران,سوالات درسهايي از قرآن آقاي قرائتي,جواب سوالات قرائتي,جواب سوال هاي درسهايي از قران,پاسخ مسابقه درسهايي از قرآن,
[ پنجشنبه 8 اسفند 1392 ] [ 19:29 ] [ مهدی ]

http://s5.picofile.com/file/8112150892/www_hallywoodshop_ir.gif

پاسخ مسابقه درسهایی ازقرآن08-12-۹۲

تلاش دشمن برای انحراف نسل جوان

 

تاریخ آغاز : 08- 12 -۹۲

تاریخ پایان : 014- 12 -۹۲


دانلود فایل صوتی بهداشت باروری در دختران و زنان جوان؟!

 دانلود رایگان آموزش زبان نصرت2

 

دانلود فایل صوتی مهارت تصمیم گیری در نوجوان، نقش خانواده و خطوط قرمز

 

کاملترین مجموعه مقاله و پایان نامه در ایران در 10 دی وی دی

 

کلیک کن جهت مشاهده پاسخ سوالات مسابقه درسهایی ازقرآن ...


فایل صوتی / گریه و تاثیر آن بر سلامت روان

 

پاسخ سوالات مسابقه درس های از قرآن




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : پاسخ سوالات درسهايي از قران,درسهايي ازقران,جواب درس هايي از قران,جواب سوالات درسهايي از قرآن آقاي قرائتي,جواب درس هايي از قرآن,پاسخ سوالات درسهايي از قرآن,درسهايي از قران جواب,درس هايي ازقران,پاسخ درسهايي از قران,جواب سوالات درسهايي از قران,جواب مسابقه درسهايي از قرآن,درسهايي ازقرآن,پاسخ درس هايي از قران,سوالات درسهايي از قرآن آقاي قرائتي,جواب سوالات قرائتي,جواب سوال هاي درسهايي از قران,پاسخ مسابقه درسهايي از قرآن,درسهاي از قران,درسهايي از قرآن قرائتي,مسابقه درسهايي از قرآن,درسهايي از قرآن,جواب سوالات درس هايي از قران,درس هايي ازقرآن,
[ جمعه 9 اسفند 1392 ] [ 9:37 ] [ مهدی ]

مقایسه حضرت مهدی با حضرت یوسف

تاریخ پخش: 22/03/93

بسم الله الرحمن الرحیم

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

عزیزانی که پای تلویزیون هستند، بحث را نیمه شعبان گوش می‌دهند. من یک بحثی داشتم، مقایسه بین حضرت یوسف و حضرت مهدی(عج) بود. بیست نکته داشتم، دیشب هم در مرکز تخصصی مهدویت در قم رفتم، جمعی از طلبه‌ها بودند، گفتم: من می‌خواهم این بحث را در جمکران مطرح کنم. بیست نکته را خواندم، آنها هم یک چیزهایی اضافه کردند حدوداً سی نکته شد. یک تابلوی خیلی قشنگی شد، این تابلو قابل درج در روزنامه‌ها و مجله‌ها و بنرها و بروشور است. یعنی هرکس اهل قلم و ذوق است، می‌تواند اینها را دستمایه قرار بدهد.

سخنرانی‌های بنده و امثال بنده مثل چوب کبریت است. چوب کبریت خودش چند لحظه خاموش می‌شود. چوب باریک است، می‌سوزد و تمام می‌شود. اما اگر هنرمندی باشد، که تا این چوب کبریت روشن شد، وصل به گاز کند. با این چوب گاز روشن شود. گاز غذا را بپزد، غذا سلول بدن انسان شود. انسان هم در راه رضای خدا قدم بردارد. این چوب کبریت تا خدا پیش می‌رود. چرا؟ چوب کبریت به گاز وصل است، گاز وصل به قابلمه و غذا است، غذا به انسان وصل است و انسان به خدا وصل است. افرادی هستند که از یک جرقه‌ها یک جریان درست می‌کنند. این یک تابلو است. بنابراین پای تلویزیون با عنایت گوش بدهید. نه بحث مرا، هرچیزی می‌ّبینید با عنایت گوش بدهید. موضوع بحث شباهت‌هایی بین حضرت یوسف و حضرت مهدی(ع).  
ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : مقایسه حضرت مهدی با حضرت یوسف ,
[ شنبه 24 خرداد 1393 ] [ 9:22 ] [ مهدی ]

درسهایی از قرآن

 
موضوع: مقایسه حضرت مهدی با حضرت یوسف


تاریخ آغاز: 22/3/1393
تاریخ پایان:1393/3/28
 
همچنین می توانید با ارسال عدد 5رقمی "21231" به شماره پیامک ۳۰۰۰۱۱۴ در مسابقه پیامکی بصورت جداگانه شرکت کنید
 

 

 
ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : پاسخ درسهایی از قرآن با موضوع مقایسه حضرت مهدی با حضرت یوسف,
[ شنبه 24 خرداد 1393 ] [ 9:29 ] [ مهدی ]

قرآن و مدعیان دروغگو

تاریخ پخش: 29/03/93

بسم الله الرحمن الرحیم

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

بحثی امروز برای برخورد قرآن با مدعیان دروغگو داریم. آدم‌هایی هستند که می‌آیند می‌گویند: ما با امام زمان ملاقات داریم، به من الهام شده است، به من وحی شده است، نوری در قلب من چنین گفته است، از این حقه‌بازها! قرآن با این مدعیان دروغگو چه می‌کند. چون هر چیزی حق بود، باطلش هم پیدا می‌شود. وقتی پول ارزش داشت، پول قلابی هم پیدا می‌شود. هرچیزی که حقیقت بود، کنارش یک طلای بدلی هم درست می‌شود. موضوع بحث این است.

بسم الله الرحمن الرحیم، برخورد قرآن با مدعیان درغگو! سوره‌ی انعام آیه 93، می‌گوید: افرادی هستند، می‌گویند: «أُوحِیَ إِلَی‏ وَ لَمْ یُوحَ إِلَیْه‏»، افرادی هستند می‌گویند: به من وحی می‌شود. در حالی که دروغ می‌گویند «وَ لَمْ یُوحَ إِلَیْه شَیْ‏ء‏». هیچ چیزی به او وحی نمی‌شود. یا می‌گوید: «سَأُنْزِلُ مِثْلَ ما أَنْزَلَ اللَّه‏» (انعام/93) من نازل می‌کنم، «مِثْلَ ما أَنْزَلَ اللَّه‏» همانطور که خدا وحی می‌کند، من هم می‌توانم قرآن را نازل کنم. خدا به اینها چه می‌گوید. سوره‌ی انعام آیه 93 می‌گوید: «إِذِ الظَّالِمُونَ فی‏ غَمَراتِ الْمَوْت‏» اینها ستمگرانی هستند که در لحظه جان دادن، «وَ الْمَلائِکَةُ باسِطُوا أَیْدیهِم‏» فرشته‌ها بالای سرشان می‌آیند، می‌گویند: «أَخْرِجُوا أَنْفُسَکُم‏ ُالْیَوْمَ تُجْزَوْنَ عَذابَ الْهُون‏ِ بِما کُنْتُمْ تَقُولُونَ عَلَى اللَّهِ غَیْرَ الْحَقِّ وَ کُنْتُمْ عَنْ آیاتِهِ تَسْتَکْبِرُونَ» اول اسم ظالم روی اینها گذاشته است. دوم گفته اینها بسیار بد جان می‌دهند. سوم می‌گوید: عذاب اینها عذاب هون است، یعنی عذاب خوار کننده است. 


ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : قرآن و مدعیان دروغگو, پاسخ درس هایی از قران, پاسخ درسهایی از قرآن, پاسخ درسهایی ازقرآن, پاسخ سوالات درس هایی ازقرآن, پاسخ سوالات درس هایی از قرآن, متن درسهایی از قرآن, مسابقه درسهایی از قرآن, مسابقه درسهایی ازقرآن, درس هایی از قرآن,
[ شنبه 31 خرداد 1393 ] [ 8:03 ] [ مهدی ]

درسهایی از قرآن

 
موضوع: قرآن و مدعیان دروغگو


تاریخ آغاز: 29/3/1393
تاریخ پایان:1393/4/04
 
همچنین می توانید با ارسال عدد 5رقمی "13223" به شماره پیامک ۳۰۰۰۱۱۴ در مسابقه پیامکی بصورت جداگانه شرکت کنید
 

ادامه مطلب

 




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : پاسخ درسهایی از قرآن, با موضوع قرآن و مدعیان دروغگو,
[ شنبه 31 خرداد 1393 ] [ 8:17 ] [ مهدی ]

پاسخ درسهايي از قرآن با موضوع رمضان، ماه انس با قرآن

درسهايي از قرآن

موضوع: رمضان، ماه انس با قرآن

تاريخ آغاز: 1393/4/5
تاريخ پايان:1393/4/11
 
همچنين مي توانيد با ارسال عدد 5رقمي "32133" به شماره پيامک 3000114 در مسابقه پيامکي بصورت جداگانه شرکت کنيد. 
 

ادامه مطلب



موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : پاسخ درسهايي از قرآن با موضوع رمضان، ماه انس با قرآن,
[ پنجشنبه 5 تير 1393 ] [ 21:49 ] [ مهدی ]

مایه بصیرت در زندگی

تاریخ پخش: 12/04/93

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمد لله رب العالمین، اللهم صل علی محمد و آل محمد.

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

درباره‌ی اهمیت ماه رمضان بحث بود که «شَهْرُ‌ رَ‌مَضَانَ الَّذِی أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْ‌آنُ» (بقره/185) عظمت ماه رمضان به قرآن است. داشتیم راجع به قرآن شناسی جملاتی را می‌گفتیم. سی دلیل من اینجا نوشته ام، چند موردش را در جلسات قبل گفتیم. که قرآن نور ما است. شفای ما است. اختلافاتمان را حل می‌کند. شفیع ما است. عزت ما است. مایه‌ی وحدت ما است. اینها را گفتیم. حالا امشب چه می‌خواهم بگویم؟ قرآن وسیله‌ی بصیرت ما است. کسی اگر قرآنی باشد، گول نمی‌خورد. در آیاتی داریم، قرآن می‌فرماید که من وسیله‌ی بصیرت شما هستم. بشنوید.

 


ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : مایه بصیرت در زندگی ,
[ جمعه 13 تير 1393 ] [ 7:28 ] [ مهدی ]

پاسخ سوالات مسابقه درسهایی ازقرآن

خاوران شاپ فروشگاهی مطمئن برای خرید صد هزار کالا 

 

درسهایی از قرآن موضوع: مایه بصیرت در زندگی


تاریخ آغاز:1393/3/12
تاریخ پایان:1393/3/18

  همچنین می توانید با ارسال عدد 5رقمی "21213" به شماره پیامک ۳۰۰۰۱۱۴ در مسابقه پیامکی بصورت جداگانه شرکت کنید

 

  
ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : پاسخ سوالات مسابقه درسهایی ازقرآن با موضوع مايه بصيرت در زندگي,
[ جمعه 13 تير 1393 ] [ 7:44 ] [ مهدی ]

پاسخ سوالات مسابقه درس هایی از قرآن

 

سوالات و پاسخ مسابقه در ادامه مطلب


درسهایی از قرآن موضوع:  نظارت در قرآن(2)


تاریخ آغاز:1393/6/24


تاریخ پایان:1393/7/30

 


سوالات و پاسخ مسابقه در ادامه مطلب


 

 

 

 

 

 




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : سوالات و پاسخ مسابقه,سوالات درس هایی از قرآن,سوالات درس هایی ازقرآن,سوالات مسابقه درس هایی از قرآن,سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,سوالات مسابقه درسهایی ازقرآن,جواب درس هایی ازقرآن,جواب سوال های درسهایی از قران,جواب مسابقه درسهایی ازقرآن,جواب پرسش های درسهایی از قران,
[ جمعه 25 مهر 1393 ] [ 22:04 ] [ مهدی ]

 

نظارت در قرآن(2)
تاریخ پخش: 24/07/93
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
موضوع بحث ما نظارت است. یک جلسه صحبت کردیم. این جلسه دوم است که انشاءالله می‌خواهیم نکاتی را راجع به نظارت بگوییم. نظارت قوی علامت اقتدار نظام است. کشوری که مقتدر است نظارتش هم قوی است. اگر نظارت نباشد هرکس هر کاری کند، کسی به کسی نیست.
زمان جنگ شب‌ها لامپ‌ها را خاموش می‌کردند که هواپیمای دشمن منطقه را شناسایی نکند. تاریکی بود. من داشتم می‌رفتم به یک نفر رسیدم او را می‌شناختم، دیدم در تاریکی صدای خروس درمی‌آورد. گفتم: چرا صدای خروس درمی‌آوری؟ گفت: تاریکیه کی به کیه! اگر نظارت نباشد، هرکسی هرکاری بخواهد می‌کند. نظارت نشانه اقتدار است. برای حفظ قانون لازم است. عامل تقوا است. جلوگیری از خلاف شرع، خلاف قانون و هرج و مرج است. وسیله نظم است. مانع هرج و مرج است. عامل پیشگیری است.
1- نظارت، حافظ قانون و ضابطه
نظارت مانع اجتهاد در مقابل نصّ است. بعضی‌ها با اینکه قانون می‌گوید: باید این پول خرج این شود. به سلیقه خودش برمی‌دارد خرج یک کار دیگر می‌کند. اجتهاد در مقابل نصّ! بالاخره آن پولی که تعیین کرده خرج این کار شود، ممکن است من اشتباه باشم، نمی‌گوییم که همه مصوبات حق است، ولی بالاخره اگر هم عصمت در کار نیست، اینهایی که قانون تصویب می‌کنند معصوم نیستند. ولی حرفشان حجت است. برای شورای نگهبان حجت است. مثل دکترها! دکترها معصوم نیستند. ممکن است یک قرص اشتباه هم بدهند. ولی حرف دکتر حجت است. حتی مراجع تقلید هم که مریض می‌شوند و دکتر می‌روند هرچه گفت، گوش می‌دهند. دکتر عصمت ندارد ولی حجت دارد. این پول باید اینجا خرج شود. آقا من تشخیص دادم باید اینجا خرج شود. شما بی‌خود تشخیص دادی! حرف شما حجت نیست. اگر یک دکتری حتی قرص اشتباهی به من داد، خوردم و مردم روز قیامت رو سفید هستم. چون حرف حجت داشتم. اما اگر به سلیقه خودم یک کاری را بکنم، ولو درست باشد، ممکن است کسی بگوید: این قرص را بخور، خوب می‌شوی. خورد و خوب هم شد. اما در عین حال مردم می‌گویند: به حرف چه کسی گوش دادی؟ به چه دلیل این قرص را خوردی؟ ما باید قانون را حفظ کنیم. قالب نباید به هم بخورد.
اگر خانمی به دلیلی نمی‌تواند نماز بخواند، نماز در ماه چند روز بر او واجب نیست. می‌گوید: درست است ولی برای اینکه قانون نشکند، وقت نماز بنشین، سبحان الله والحمدلله بگو. عید قربان حاجیانی که سفر اول مکه می‌روند باید سرشان را بتراشند. حالا اگر یک حاجی کچل بود، می‌گویند: یک تیغ بردارید به سر کچلش بمالید. یعنی قالب را حفظ کنید. بچه ختنه کرده به دنیا آمد. باز می‌گویند: تیغی بردارید و همانجا بکشید، که قالب حفظ شود. قانون باید حفظ شود. این حفاظت با نظارت و تذکر و اینها است.


ادامه مطلب

 




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : نظارت در قرآن(2),متن درسهایی از قرآن موضوع نظارت,متن درس هایی از قرآن,متن درس هایی ازقرآن,متن درسهای از قران,متن مسابقه درس هایی از قرآن,متن مسابقه درس هایی ازقرآن,متن مسابقه درسهایی ازقرآن,متن مسابقه درسهایی از قرآن,متن درسهایی ازقرآن,
[ جمعه 25 مهر 1393 ] [ 21:51 ] [ مهدی ]
[ جمعه 18 مهر 1393 ] [ 21:25 ] [ مهدی ]

 

خطر بازگشت امت به جاهلیت
تاریخ پخش: 17/07/93
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
بحث شبی پخش می شود که شب تولد امام هادی(ع) است. نیمه ماه ذی الحجه! بعد از عید قربان، سال سی و چهارم درسهایی از قرآن و مسابقات بیست و سومین سالگردش است. این کار که خوب درآمده است، چون من دستم در کار نبوده است. چون اگر دست من بود، معلوم نبود انقدر خوب باشد. یک فرهنگی با فضیلتی در کلاسش از بحث های ما سؤال طرح کرد، بعد این را توسعه داد، از کلاس به مدرسه، از مدرسه به منطقه، از منطقه به تهران و از تهران به همه ی ایران، الان دو سه میلیون علی التناوب ما بیننده داریم. که چون می خواهد سؤالات را جواب بدهد، دل می دهد، وقتی دل می دهد، زیاد یاد می گیرد. من چند هزار ساعت در ماشین نشسته ام، چون دل نداده ام، هنوز رانندگی بلد نیستم. اگر سی ساعت دل می دادم راننده شده بودم. این نگاهی که آدم دل بدهد، خیلی چیز یاد می گیرد. کار بسیار با برکتی است و من از همه شماها و موسس این کار و از آموزش و پرورش و صدا و سیما، برادران عزیزی که در دفتر ترویج طراح و مجری و مبلغ این کار بوده اند، تشکر می کنم، خوب من هیچ نقشی در این زمینه ندارم و فقط بحث های خودم را اجرا می کنم، منتها این ها آمده اند، از این پوست پرتقال مرباهای مختلف درست کردند. البته پوست پرتقال نیست، چون حرف های من از قرآن است، هر چه از من است، پوست پرتقال است. بحث امروز چیست؟ چون در آستانه عید غدیر است من یک بحث مهمی را می خواهم بگویم که تا به حال نشنیده اید، بیست دقیقه گوش بدهید، خیلی مطلب گیرتان می آید. اگر کسی از شما سؤال کرد، یعنی چنین دل بدهید که بتوانید نقل کنید. چنین دل بدهید که بتوانید نقل کنید. چطور حدود صد هزار نفر همه در غدیر خم یکباره عوض شدند؟ من نمی توانم... یک کسی آمد و گفت من نمی توانم قبول کنم غدیر خمی باشد، ده ها هزار نفر بشنوند «من کنت مولاه فعلی مولاه» یکباره بعد از دو ماه همه چیز عوض شود. سؤال این است. من سؤال را می نویسم روی آن فکر کنید. آن وقت جوابش را از قرآن می گویم.
بسم الله الرحمن الرحیم. چگونه ده ها هزار نفر برگشتند؟!!
1- فراموش کردن غدیر پس از رحلت پیامبر
اگر کسی گفت یک بچه شیعه باید جوابش را بلد باشد.
جوابش را از قرآن بگوییم. بالاخره درسهایی از قرآن است دیگر و من هم معلم قرآن می خواهم باشم. اول حساب کنیم که پسر پیغمبر باید خوب باشد، یا غیر پسر پیغمبر؟ کدام ها لازم تر است خوب باشند؟ همه باید خوب باشند، منتهی بین پسر پیغمبر و دیگران، کدام ها اولویت دارند که باید حتماً این ها خوب باشند؟ پسر پیغمبر!
پسران پیغمبر در ماجرای یوسف! پسران پیغمبر یوسف را در چاه انداختند. وقتی پسر پیغمبر بیاید و بگوید که یوسف را باید حذفش کنیم. از جلوی چشم بابا باید حذفش کنیم. یا او را بکشیم، یا در چاه بیاندازیم. وقتی پسر پیغمبر این کار را می کند، خوب در غدیر خم که پسر پیغمبر نبودند. این یک مورد.
دوم! دوم اینکه اگر کسی باید قدردانی کند، برادر مهم تر است که قدردانی کند یا غریبه ها؟ برادر در اولویت است. برادران یوسف برادر بودند گفتند یوسف نباشد. در غدیر خم برادر حضرت علی نبودند. اگر در قرآن دیدیم که برادر برادر را حذف می کند، پس راه باز می شود که آن هایی هم که برادر نیستند، علی را بگویند: حذف!

سوم! از یوسف ذره ای لطمه ندیده بودند، آخر یوسف کاری به برادرها نداشت. با اینکه هیچ لطمه ای ندیده بودند، گفتند: حذفش کنیم. از حضرت علی(ع) در جبهه ها لطمه دیده بودند. «احقاداً بدریةً و خیبریةً و حنینیةً» حضرت علی(ع) در جبهه پدران مشرک این ها را کشته بود.


ادامه مطلب



موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : متن درس هایی ازقرآن,متن درس هایی از قرآن,متن درسهای از قران,متن درسهایی از قرآن,متن درسهایی ازقرآن,متن مسابقه درسهایی ازقرآن,متن مسابقه درس هایی ازقرآن,متن مسابقه درسهایی از قرآن,متن مسابقه درس هایی از قرآن,
[ جمعه 18 مهر 1393 ] [ 21:16 ] [ مهدی ]

آفات خدمت به دیگران

تاریخ پخش: 19/04/93

بسم الله الرحمن الرحیم

«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»

یکی دو شب راجع به خدمت صحبت کردیم. در این جلسه می‌خواهم آفات خدمت را بگویم. حدود سیزده آفت را نوشتم. منتهی سه، چهار نکته هم جا گذاشتم. یکی اینکه خدمت باید عاشقانه باشد.

1- کسالت و کراهت در انجام خدمت

قرآن می‌گوید: بعضی‌ها نماز می‌خوانند اما با زور نماز می‌خوانند. در حال کسالت، از نماز انتقاد می‌کنند. چرا؟ برای اینکه روی عشق نمی‌خوانند. قرآن «وَ إِذا قامُوا إِلَى الصَّلاةِ قامُوا کُسالى‏» (نساء/142) یعنی بلند می‌شود نماز می‌خواند، ولی در حال کسالت است. یک آیه داریم می‌گوید: پول می‌دهد اما به زور پول می‌دهد. «وَ لا یُنْفِقُونَ إِلاَّ وَ هُمْ کارِهُونَ» (توبه/54) پول می‌دهد، اما زورکی است. عشق!

قرآن به موسی خطاب کرد که به بنی اسرائیل بگوید: یک گوساله‌ای بکشند. یک خرده بهانه گرفتند. گوساله شکلش چی، سنش چی، رنگش چی، بهانه‌های بنی اسرائیلی آوردند. آخرش کشتند. قرآن می‌گوید: «فَذَبَحُوها» ذبح کردند، اما «وَ ما کادُوا یَفْعَلُونَ» (بقره/71)  ذبح کردند، اما ذبح نکردند. چرا؟ چون روی عشق نبود.

مسأله‌ی دوم اینکه خدمت باید انتخابی باشد، نه تحمیلی.

خدا آیت الله فلسفی را رحمت کند، از علمای بزرگ مشهد بود. اخوی ایشان هم از وعاظ درجه یک بود. خدا هردوی آنها را رحمت کند. روایت می‌گوید: «اخْدُمْ أَخَاکَ» یعنی کفش‌های برادرت را جفت کن و به برادرت خدمت کن. اما «فَإِنِ اسْتَخْدَمَکَ فَلَا» (مستدرک/ج12/ص428) می‌گفت: کسی پای منبر من می‌آید، اگر لازم باشد تجلیل می‌کنم. اما اگر ورقه دادند که فلانی آمده تجلیل کن، ورقه را دور می‌اندازم. تجلیل تحمیلی، مثل جنگ تحمیلی! تشویق تحمیلی، یک چیزهایی را الکی بزرگ می‌کنیم. می‌گوییم: چون او ما را بزرگ کرده، یک برنامه‌ای هم برای ایشان بگذاریم که بدش نیاید. خدمتی خوب است که انتخاب باشد. اگر شما دست‌های مرا ببندی و بعد از جیب من پول برداری و بستنی بخری، می‌گویند: قرائتی سخاوت دارد!؟ مجبور هستم، دستم را بستی، از جیب من پول درآوردی و بستنی خوردی. این سخاوت نیست. سخاوت این است که با دست خودم باشد. خدمت انتخابی، نه تحمیلی، «اخْدُمْ أَخَاکَ فَإِنِ اسْتَخْدَمَکَ فَلَا»


ادامه مطلب




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : درسهایی از قرآن, آفات خدمت به دیگران,
[ يکشنبه 22 تير 1393 ] [ 0:34 ] [ مهدی ]

پاسخ سوالات مسابقه درسهایی ازقرآن


خاوران شاپ فروشگاهی مطمئن برای خرید صد هزار کالا

 

 

درسهایی از قرآن موضوع:  آفات خدمت به دیگران


تاریخ آغاز:1393/3/19
تاریخ پایان:1393/3/25

  همچنین می توانید با ارسال عدد 5رقمی "21231" به شماره پیامک ۳۰۰۰۱۱۴ در مسابقه پیامکی بصورت جداگانه شرکت کنید

 

 

«سؤالات مسابقه»




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : درسهایی از قرآن موضوع, آفات خدمت به دیگران,
[ يکشنبه 22 تير 1393 ] [ 0:52 ] [ مهدی ]

حکمت در قرآن(2)

تاريخ پخش: 26/04/93

بسم الله الرحمن الرحيم

«الهي انطقني بالهدي و الهمني التقوي»

چند شبي راجع به کمک به مردم، شيوه کمک، چه بدهيم، چگونه بدهيم، صحبت‌هايي شد. به آيه‌اي رسيديم که بين آيات کمک رساني به مردم، مي‌گويد: «وَ مَنْ يُؤْتَ الْحِکْمَةَ فَقَدْ أُوتِيَ خَيْراً کَثيراً» (بقره/269)  دوباره    بحث کمک به مردم را مطرح مي‌کنيم. بحث اين است که حدود سي آيه تقريباً مي‌گويد: کمک کنيد. بين اين سي تا يک مرتبه مي‌گويد: حکمت بهتر است. حال اينکه اينجا بحث حکمت نبود. اين آيه اين وسط چه مي‌کند، مطالبي را ما گفتيم.

 

 
ادامه مطلب



موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : حکمت در قرآن(2),
[ شنبه 28 تير 1393 ] [ 14:09 ] [ مهدی ]

پاسخ سوالات مسابقه درسهایی ازقرآن

 

فروشگاهی مطمئن برای خرید

 

درسهایی از قرآن موضوع:  حکمت در قرآن(2)


تاریخ آغاز:1393/4/26
تاریخ پایان:1393/5/1

  همچنین می توانید با ارسال عدد 5رقمی "31212" به شماره پیامک ۳۰۰۰۱۱۴ در مسابقه پیامکی بصورت جداگانه شرکت کنید

 

سوالات و پاسخ مسابقه در ادامه مطلب


 

 




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : پاسخ سوالات مسابقه درسهایی ازقرآن,
[ شنبه 28 تير 1393 ] [ 14:21 ] [ مهدی ]


لینک پاسخ سوالات مسابقه

 آثار و برکات عزاداری

تاریخ پخش: 01/08/93
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
عزیزانی که پای تلویزیون هستند زمان پخش دو شب مانده به محرم است. یک بحثی برای محرم داریم اهمیت عزاداری، برکات عزاداری، آفات و نقاط ضعف عزاداری. اول که جواب وهابی‌ها را باید بدهیم این است که آنها عزاداری را بدعت می‌دانند. می‌گویند: عزاداری نداریم. باسمه تعالی! داریم، شما سواد ندارید. کدام آیه برای عزاداری است.
1- گرامیداشت یاد مظلوم در قرآن
خدا اول روضه خوان است. برای دخترهای مشرک روضه خوانده است. چون در زمان جاهلیت مشرکین دخترانشان را زنده به گور می‌کردند. آیه با یک ریتم ویژه نازل شد. ریتم «إِذَا الشَّمْسُ کُوِّرَت‏» (تکویر/۱) از ریتم‌های ویژه است. «إِذَا الشَّمْسُ کُوِّرَ‌تْ، وَإِذَا النُّجُومُ انکَدَرَ‌تْ، وَإِذَا الْجِبَالُ سُیِّرَ‌تْ، وَإِذَا الْعِشَارُ‌ عُطِّلَتْ» (تکویر/۱-۴) اصلاً ریتم دارد. ریتم استثنایی دارد که طرف خوب تشنه شود. مثل اینکه کسی وارد می‌شود بگویی: اگر فردا آمدم، اگر فردا چنین شد. اگر فردا... اگر فردا... می‌گویم: خوب بگو. باقی‌اش را بگو. اگر شد چه؟ اگر چنین شد، اگر چنین شد، اگر... اگر... بعد روضه می‌خواند. می‌گوید: «وَإِذَا الْمَوْءُودَةُ سُئِلَتْ، بِأَیِّ ذَنبٍ قُتِلَتْ» (تکویر/۸ و۹) این دختر چه گناهی کرده که او را کشتی؟ مسلمان‌ها که دختر در گور نمی‌کردند. مشرکین دختر را در گور می‌کردند. ولی خدا برای دختر مشرک روضه خوانده است. ولو مشرک است اما مظلوم است. یعنی باید جامعه به نفع مظلوم نعره بکشند. این عقب نشینی اسرائیل در ماجرای غزه به خاطر این است که از شرق و غرب دنیا آمدند کودک کشی اسرائیل را مطرح کردند. اسرائیل دید عجب از در و دیوار علیه این کار او جوشید و عقب نشینی کرد. درست است غزه مقاومت کرد، اما فشارهای دنیا هم رویش بود.
آقایان وهابی شما می‌گویید: در قرآن عزاداری نداریم. خداوند در سوره «إِذَا الشَّمْسُ کُوِّرَت‏» برای دختر مظلوم ولو مشرک هم هست، می‌گوید: «بِأَیِّ ذَنبٍ قُتِلَتْ». بهترین آیه است و دلیل بر این است که انسان باید مظلومیت‌ها را فریاد بکشد. این برای مشرکین.

اما برای مؤمنین، قرآن در هفت آیه از سوره تکویر «اذا» می‌گوید. بعد از این سوره‌ای به نام سوره‌ی بروج است. در سوره‌ی بروج خداوند برای مؤمنین می‌گوید: «وَ السَّماءِ ذاتِ الْبُرُوج‏» (بروج/۱) قسم به آسمان با ستاره‌ها. «وَ الْیَوْمِ الْمَوْعُود» (بروج/۲) قسم به روز میعادگاه و قیامت. «وَ شاهِدٍ وَ مَشْهُود» (بروج/۳) بعد که قسم می‌خورد می‌گوید: «قُتِلَ أَصْحابُ الْأُخْدُود» (بروج/۴) اخدود به معنی دره است. مرگ بر اصحاب دره. اصحاب دره چه کسی بودند؟ یک دره پر از آتش درست کردند. مؤمنین را در آتش می‌انداختند. می‌نشستند و سوخته شدن مؤمنین را با چشم تماشا می‌کردند. اینها مظلوم بودند. به جرم ایمان در آتش سوختند. خدا می‌گوید: «قُتِلَ أَصْحابُ الْأُخْدُود» مرگ بر اصحاب اخدود. «النَّارِ ذاتِ الْوَقُود» (بروج/۵) یک آتش شعله‌ور راه انداختند، «إِذْ هُمْ عَلَیْها قُعُود» (بروج/۶) سر دره نشستند، «وَ هُمْ عَلى‏ ما یَفْعَلُونَ بِالْمُؤْمِنینَ شُهُود» (بروج/۷) شاهد سوختن مؤمنین بودند. چه گناهی کردند؟ «وَ ما نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلاَّ أَنْ یُؤْمِنُوا بِاللَّهِ الْعَزیزِ الْحَمید» (بروج/۸) گناه اینها این بود که ایمان آوردند. پس خداوند هم برای مشرک و هم برای مؤمن چون مظلوم است، مظلوم یابی ارزش است و ما کار به شیعه و سنی نداریم. شیعه استدلال خودش را دارد. سنی هم راه خودش را می‌رود. اما هرکس مظلوم شد، باید به نفع مظلوم فریادزد. امیرالمؤمنین فرمود: «کُونَا لِلظَّالِمِ‏ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عَوْنا» (نهج‌البلاغه/ص۴۲۱) به نفع مظلوم باشید. نمی‌گوید: «کُونَا لِلظَّالِمِ‏ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ المؤمن عَوْنا».



ادامه مطلب



موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : آثار و برکات عزاداری, درسهای ازقرآن, متن درس هایی از قرآن, متن درس هایی ازقرآن, متن درسهای از قران, متن درسهایی از قرآن, متن مسابقه درس هایی از قرآن, متن مسابقه درس هایی ازقرآن, متن مسابقه درسهایی از قرآن, متن مسابقه درسهایی ازقرآن,
[ پنجشنبه 1 آبان 1393 ] [ 23:26 ] [ مهدی ]

 


درسهایی از قرآن موضوع:     نظارت در قرآن(2)

تاریخ آغاز:1393/6/25


تاریخ پایان:1393/7/30

  همچنین می توانید با ارسال عدد 5رقمی "32121" به شماره پیامک ۳۰۰۰۱۱۴ در مسابقه پیامکی بصورت جداگانه شرکت کنید

 

 




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : پاسخ سوالات مسابقه درس هایی آثار و برکات عزاداری, پاسخ درس هایی از قران آثار و برکات عزاداری, پاسخ درسهایی از قرآن آثار و برکات عزاداری, پاسخ سوالات درسهایی از قرآن آثار و برکات عزاداری, پاسخ سوالات درس هایی از قرآن آثار و برکات عزاداری, پاسخ سوالات درس هایی ازقرآن آثار و برکات عزاداری, پاسخ سوالات درس هایی ازقران آثار و برکات عزاداری, پاسخ سوالات درسهایی از قران آثار و برکات عزاداری, پاسخ سوالات مسابقه درس های آثار و برکات عزاداری, جواب سوال های درسهایی از قران,
[ پنجشنبه 1 آبان 1393 ] [ 23:40 ] [ مهدی ]


نعمت های خدا در آفرینش انسان

تاریخ پخش: 09/11/93
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
برای یک محصول خوب یک شرایطی هست که همه آن شرایط برای انسان هم در نظر گرفته شده است. موضوع: شرایط یک محصول خوب. 1- هدف روشن 2- تأمین مواد، 3- طرح و برنامه، 4- زمان‌بندی و مراحل اجرا، 5- نظارت، 6- خدمات پس از تولید، یک مدیر کارخانه یا شرکت و مؤسسه، شهردار یک کاری که می خواهد بکند اول باید هدفش روشن باشد و بعد زمان‌بندی شود و غیره. این یک مدیریت کامل است. آیا می‌شود بگوییم: انسان تصادفی پیدا شد. در ساختن یک انسان، آیا انسان به اندازه یک کالا نیست.
1- کمال اختیاری، هدف آفرینش انسان
هدف چیست؟ هدف این است که انسان با اختیار خودش حق را انتخاب کند. بین خدا و بت، بین راست و دروغ، بین رهبر معصوم و رهبر جنایتکار، بین طیب و خبیث، بین حق و باطل، هدف چیست؟ «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِیَعْبُدُون‏» (ذاریات/56) هدف روشن است. هدف بندگی اختیاری حق است. یا بگوییم: تکامل انتخابی، این هدف است.
موادش چیست؟ مواد در قرآن تعبیرهای مختلفی دارد، یکجا می‌گوید: «مِنْ تُرابٍ» (آل‌عمران/59) جای دیگر می‌گوید: «مِنْ نُطْفَة» (نحل/4) آیه قرآن است. یا می‌گوید: «مِنْ حَمَإٍ مَسْنُون‏» (حجر/26) «مِنْ صَلْصالٍ کَالْفَخَّار» (الرحمن/14) «مِنْ ماءٍ مَهین‏» (سجده/8) حالا اینها در طول همدیگر است. همه هم درست است. وقتی شما در سالن را باز می‌کنی، می‌گویند: چطور باز کردی؟ بگو: با این کلید، درست است. با دستم باز کردم درست است. خودم باز کردم، درست است. به هرکدام نسبت بدهی درست است. این سالن را چه کسی ساخت؟ مهندس درست است. بنا درست است. پول درست است. مدیریت درست است. یعنی بعضی چیزها به هرکس نصفش را بدهی درست است. این نان از کجاست؟ خدا داد درست است. کشاورز تولید کرد، آن هم درست است. خالق خداست ولی حضرت عیسی می‌گوید: «أَنِّی أَخْلُقُ لَکُمْ مِنَ الطِّین کَهَیْئَةِ الطَّیْر‏» (آل‌عمران/49) حضرت عیسی می‌فرماید: من هم خلق می‌کنم. مجسمه‌ای درست می‌کنم. فوتش می‌کنم می‌پرد. عیسی می‌گوید: من هم تولید می‌کنم. حالا یک کسی با واسطه، بی‌واسطه،
2- ویژگی های اولین مسکن انسان
محل تولید... الآن دولت و ملت و مهندس‌ها همه وقتی بزرگ شدیم در تهیه مسکن هستند. وقتی زن گرفتیم و بزرگ شدیم و نیاز به مسکن پیدا کردیم، ولی قرآن می‌گوید: وقتی هم که تو آدم نبودی، مسکن تو را به جای خوبی دادم. «ثُمَّ جَعَلْناهُ نُطْفَةً فی‏ قَرارٍ مَکین‏» (مؤمنون/13) آن روزی هم که یک نطفه بودی یک تک سلول و اسپرم بودی، جایگاهت رحم مادر بود. نرم و گرم و امن... حتی گاهی مادر مریض می‌شود ولی بچه در شکمش سالم می‌ماند. گاهی پرنده‌ها با چوب روی درخت لانه درست می‌کنند، باد می‌آید درخت را می شکند ولی لانه متلاشی نمی‌شود. یعنی چفت و بسط این شاخه‌ها به قدری سفت است، که باد درخت را می‌اندازد ولی لانه را کار ندارد. گاهی مادر مریض می‌شود اما بچه در رحم سالم می‌ماند. محلش «فی‏ قَرارٍ مَکین‏»

 

برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید



موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : درسهایی از قرآن با موضوع نعمت های خدا در آفرینش انسان 1393/11/9,
[ يکشنبه 12 بهمن 1393 ] [ 9:12 ] [ مهدی ]

 

 




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : پاسخ درسهایی از قرآن با موضوع نعمت های خدا در آفرینش انسان 1393/11/9,
[ يکشنبه 12 بهمن 1393 ] [ 9:23 ] [ مهدی ]
[ جمعه 17 بهمن 1393 ] [ 2:00 ] [ مهدی ]


تربیت کامل در پرتو نماز(2)

تاریخ پخش: 07/12/93
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
بحث ما این بود که اگر خواستیم نسلمان را تربیت کنیم، اقتصاد خوب شود. بازار خوب شود. خانه خوب شود. اداره خوب شود، آن شاه کلیدش چیست. گفتم اگر ما یک نماز کامل بخوانیم، همه چیزمان تنظیم می‌شود. درست مثل نوزاد! نوزاد اگر یک شیر کامل بخورد، همه ویتامین‌های بدنش در همان شیر جاسازی شده است. بدن قند می‌خواهد، شیر مادر قند هم دارد. چربی می‌خواهد، شیر مادر چربی هم دارد. آب می‌خواهد، کلسیم و فسفر می‌خواهد، هر ویتامینی نوزاد می‌خواهد اگر یک شیر کامل بخورد، همه نیازهای بدنش تنظیم می‌شود. امور تربیتی، آموزش و پرورش، دانشگاه، حوزه، طلبه، ارشاد، صدا و سیما، هرکس که کار فرهنگی می‌کند، ما یک مقداری به نماز بی‌محلی کردیم.
من حدود دویست نکته نوشتم که اینها همه در نماز هست. سی، چهل مورد مربوط به تربیت فردی است. نماز و تربیت فردی!
1- آثار نماز در زندگی فردی
اگر کسی یک نماز خوب بخواند، همه مسائل درونی‌اش حل می‌شود. در خانه به بچه‌ها می‌گویند: در اتاق را باز نکن و در اتاق پدر و مادر نرو. یکوقت پدر و مادر در شرایطی هستند که زشت است بچه آنها را ببیند. منتهی همین حیا را که می‌خواهد یاد بچه بدهد، می‌گوید: قبل از صلاه الفجر، قبل از نماز صبح در را باز نکن. ظهر در را باز نکن. بعد از نماز عشا هم در را باز نکن. یعنی وقتی می‌خواهد بگوید: در را باز نکن، روی وقت نماز برده است. یعنی حیا آموزی را به نماز بند کرده است. می‌خواهد بگوید: نظیف باش. امام رضا فرمود: وضو که می‌گیرید، سه مسأله در آن جاسازی شده است. یکی نظافت، یکی نشاط، لذا با آب سرد هم بگیرید و خشک نکنید، ثوابش سی برابر است. چون هرچه آب سرد روی پوست بدن باشد، نشاطش بیشتر است. یکی هم قرب به خداست. ممکن است آن کسی هم که خدا را قبول ندارد، صورتش را بشوید. مؤمن وقتی صورتش را می‌شوید، نظافت هست، نشاط هست، قرب به خدا هم هست. غیر مؤمن که صورتش را می‌شوید، نظافت هست، نشاط هست، قرب به خدا نیست. همه شیرجه می‌روند، مؤمن وقتی شیرجه می‌رود زیر آب قصد غسل هم می‌کند. غیر مؤمن شیرجه می‌رود ولی قصد غسل نمی‌کند. یعنی ما همیشه یک قدم از آنها جلوتر هستیم. یک صلواتی بفرستید. (صلوات حضار)
اجازه بدهید من این را بگویم. برای مذهبی کردن بچه‌ها، یک استدلال خیلی ساده است. ما می‌گوییم: آن کسی که مذهبی است و آن کسی که مذهبی نیست، یک چیزهایی مشترک دارند. استفاده از زمین و خورشید و اکسیژن و میوه و درخت و خنده و گریه و باغ و خیابان و پارک و ازدواج. فقط مؤمن، خانم نیم کیلو لباسش سنگین‌تر است. هم لباسش بزرگ‌تر و گشادتر است و هم ضخیم‌تر است. آن کسی که ایمانش ضعیف است، لباسش نیم کیلو فرق دارد. او لخت نیست منتهی لباسش یک مقدار کوتاه و نازک است. تفاوت لباس مؤمن و غیر مؤمن نیم کیلو است. ماه رمضان هم مؤمن ناهاری که می‌خواهد ساعت یک و دو بخورد، هفت و هشت می‌خورد. در سال هم سی روز ناهارش را چند ساعتی عقب می‌اندازد. نمازی هم که مؤمن می‌خواند، کل هفده رکعت نمازش نیم ساعت می‌شود. گیرم قیامت نبود. این حرف برای امام رضا است. امام رضا فرمود: گیرم قیامت نباشد، مؤمن چه ضرری کرده است؟ این خانم هفتاد کیلو است، این خانم هفتاد کیلو و نیم شد. نیم کیلو اضافه وزن دارد. در سال هم سی روز ناهارش را عقب انداخته است. یک چند دقیقه هم با خدا حرف زده است. ما که با هرکس و ناکسی از صبح تا شب حرف می‌زنیم. چند دقیقه هم با خدا حرف بزنیم. قیامت هم نباشد مؤمن ضرر نکرده است. اما اگر قیامت بود که به هزار و یک دلیل هست، آن کسی که وضع نمازش، روزه‌اش، حجابش، دینش، لا ابالی است، اگر قیامت بود کسی که دست خالی است چه خواهد کرد. مثل تکراری بزنم. چون این مثل را یادم هست که خیلی گفتم.
صد تا اتوبوس می‌آیند جمعیتی را از منطقه‌ای منتقل کنند. این صد اتوبوس، یک چیزهایی در صندوق عقب برمی‌دارند، جک، زاپاس، چراغ قوه، زنجیر، آفتابه، مشما، قرص آسپرین، چند کمک اولیه برمی‌دارند. پنجاه ماشین این کمک‌های اولیه را برمی‌دارند، پنجاه ماشین هم می‌گویند: برو بابا این را آخوندها درآوردند. ول کن بابا بگذار خوش باشیم. پنجاه اتوبوس هم این امکانات را برنمی‌دارند. ما صد اتوبوس حرکت می‌کنیم. در این صد کیلومتر، دویست کیلومتر، یا نیاز به این کمک‌های اولیه هست یا نیاز نیست. اگر به اینها نیاز نبود، آن راننده‌ای که اینها را برداشته چقدر ضرر کرده است؟ بگویی... هیچی! سی، چهل مسافر دارد. به اندازه وزن یک مسافر هم یک چرخ و زاپاس برداشته است. اگر نیاز نبود، کسی که اینها را برداشته ضرری نکرده است. اما به هریک از اینها اگر نیاز داشت، راننده‌ای که اینها را برداشته است در بیابان چه خاکی بر سرش خواهد کرد. عقل می‌گوید: باید دین داشته باشیم.

شهرداری چند ماشین آتش نشانی دارد. اگر جایی آتش نگرفت ضرری نکرده است. ما میلیون‌ها ماشین داریم این بیست تا هم روی آن. اما اگر جایی آتش گرفت و شهرداری ماشین آتش نشانی نداشته باشد، چه خاکی بر سرش کند؟ همیشه عقل می‌گوید باید دین داشته باشیم. 

برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید




موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : درسهایی از قرآن با موضوع تربیت کامل در پرتو نماز(2),
[ پنجشنبه 7 اسفند 1393 ] [ 10:10 ] [ مهدی ]

 درسهایی از قرآن، تربیت کامل در پرتو نماز، تربیت کامل در پرتو نماز(1)، تربیت کامل درپرتو نماز، انواع مدل های روز مانتو شیک ایرا، مدل های روز مانتو شیک ایرانی دخت، مانتو شیک ایرانی دخترانه و زنانه، افسانه خورشید و ماه، سریال افسانه خورشید و ماه، افسانه کره ای خورشید و ماه, درس هایی از قرآن، درس هایی ازقرآن، درسهای از قرآن، درسهای ازقرآن، درسهایی از قرآن، درسهایی از قرآن موضوع، پاسخ درس هایی از قران، پاسخ درسهایی از قرآن، پاسخ درسهایی ازقرآن، پاسخ سوالات درس هایی از قرآن




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : پاسخ درسهایی از قرآن با موضوع تربیت کامل در پرتو نماز(2),
[ پنجشنبه 7 اسفند 1393 ] [ 10:29 ] [ مهدی ]

سوالات مسابقه درس های از قرآن

پاسخ سوالات مسابقه درسهایی ازقرآن

درسهایی از قرآن موضوع: اختصاصات حضرت علی علیه السلام

تاریخ آغاز:1393/2/10


تاریخ پایان:1393/2/16

 

برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : درسهایی از قرآن با موضوع اختصاصات حضرت علی علیه السلام 1393/2/10,
[ جمعه 11 ارديبهشت 1394 ] [ 10:10 ] [ مهدی ]
[ شنبه 10 مرداد 1394 ] [ 17:59 ] [ مهدی ]

گوشی نوکیا مدل 1110

پر فروش ترین گوشی جهان
یک گوشی نوستالژیک

بسیار عالی و کاملا سالم

مقاوم در برابر ضربه
69000 تومان


درسهای از قرآن

 

پاسخ سوالات مسابقه درسهایی ازقرآن

 

درسهایی از قرآن موضوع: کار برای خدا، یا غیر خدا


تاریخ آغاز:1394/05/15


تاریخ پایان:1394/05/21

 

برای دیدن پاسخ درسهایی از قرآن اینجا را کلیک کنید

 




موضوعات مرتبط:پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : درسهایی از قرآن با موضوع کار برا، کار برای خدا، یا غیر خدا، پاسخ مسابقه درسهایی ازقرآن، درسهایی ازقرآن، درسهایی از قرآن، مسابقه درسهایی از قرآن، متن درسهایی از قرآن، متن مسابقه درسهایی از قرآن، پاسخ مسابقه درسهایی از قرآن، پاسخ سوالات درسهایی از قرآن,
[ پنجشنبه 15 مرداد 1394 ] [ 23:01 ] [ مهدی ]

درسهایی از قرآن ,درسهایی از قران ,درس هایی از قران ,جواب درسهایی از قران ,پاسخ درسهایی از قرآن ,جواب سوالات درسهایی از قرآن ,جواب درسهایی از قران این هفته ,جواب درسهایی از قرآن ,درس هایی از قرآن ,جواب درس هایی از قران ,پاسخ سوالات درسهایی از قران ,درسهایی ازقران ,جواب سوالات درسهایی از قرآن آقای قرائتی ,جواب درس هایی از قرآن ,پاسخ سوالات درسهایی از قرآن ,پاسخ درسهایی از قران ,پاسخ مسابقه درسهایی از قرآن ,درس هایی ازقران ,پاسخ مسابقه درسهایی از قرآن ,پاسخ درس هایی از قران ,جواب سوالات درسهایی از قران ,جواب مسابقه درسهایی از قرآن ,درسهایی از قران جواب ,درسهایی ازقرآن http://lessons-of-quran.blogsky.com, ,جواب سوال های درسهایی از قران ,جواب سوالات قرائتی ,سوالات درسهایی از قرآن آقای قرائتی ,مسابقه درسهایی از قرآن ,درسهای از قران ,جواب سوالات درس هایی از قران ,سوالات درسهایی از قرآن ,درسهایی از قرآن ,درسهایی از قرآن قرائتی ,پاسخ سوالات درس هایی از قران ,درس هایی ازقرآن ,پاسخ درس هایی از قرآن ,پاسخ سوالات درس هایی از قرآن ,جواب سوالات درس هایی از قرآن ,درسهایی از قران ,جواب درسهایی ازقران ,پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن ,جواب درس هایی ازقران ,درس هایی از قران ,درس های از قران ,جواب مسابقه درسهایی از قران ,پاسخ سوالات قرائتی ,سوالات قرائتی ,جواب سوال های درس هایی از قران ,جواب درسهایی از قران قرائتی ,سوالات درسهایی از قران ,جواب درسهایی از قرآن ,جواب سوالات مسابقه درسهایی از قرآن ,جواب سوالات درسهایی از قرآن ,سوالات درس هایی از قران ,پاسخ درسهایی از قرآن ,جواب درسهای از قران ,پاسخ سوالات درس هایی ازقران ,درسهایی از قرآن آقای قرائتی ,مسابقه درسهایی از قران ,www.dgh.blogsky.com ,





موضوعات مرتبط:متن مسابقه درسهایی از قرآن,پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن,

برچسب ها : درسهایی از قرآن ,درسهایی از قران ,درس هایی از قران ,جواب درسهایی از قران ,پاسخ درسهایی از قرآن ,جواب سوالات درسهایی از قرآن ,جواب درسهایی از قران این هفته ,جواب درسهایی از قرآن ,درس هایی از قرآن ,جواب درس هایی از قران ,پاسخ سوالات درسهایی از قران ,درسهایی ازقران ,جواب سوالات درسهایی از قرآن آقای قرائتی ,جواب درس هایی از قرآن ,پاسخ سوالات درسهایی از قرآن ,پاسخ درسهایی از قران ,پاسخ مسابقه درسهایی از قرآن ,درس هایی ازقران ,پاسخ مسابقه درسهایی از قرآن ,پاسخ درس هایی از قران ,جواب سوالات درسهایی از قران ,جواب مسابقه درسهایی از قرآن ,درسهایی از قران جواب ,درسهایی ازقرآن http://lessons-of-quran.blogsky.com, ,جواب سوال های درسهایی از قران ,جواب سوالات قرائتی ,سوالات درسهایی از قرآن آقای قرائتی ,مسابقه درسهایی از قرآن ,درسهای از قران ,جواب سوالات درس هایی از قران ,سوالات درسهایی از قرآن ,درسهایی از قرآن ,درسهایی از قرآن قرائتی ,پاسخ سوالات درس هایی از قران ,درس هایی ازقرآن ,پاسخ درس هایی از قرآن ,پاسخ سوالات درس هایی از قرآن ,جواب سوالات درس هایی از قرآن ,درسهایی از قران ,جواب درسهایی ازقران ,پاسخ سوالات مسابقه درسهایی از قرآن ,جواب درس هایی ازقران ,درس هایی از قران ,درس های از قران ,جواب مسابقه درسهایی از قران ,پاسخ سوالات قرائتی ,سوالات قرائتی ,جواب سوال های درس هایی از قران ,جواب درسهایی از قران قرائتی ,سوالات درسهایی از قران ,جواب درسهایی از قرآن ,جواب سوالات مسابقه درسهایی از قرآن ,جواب سوالات درسهایی از قرآن ,سوالات درس هایی از قران ,پاسخ درسهایی از قرآن ,جواب درسهای از قران ,پاسخ سوالات درس هایی ازقران ,درسهایی از قرآن آقای قرائتی ,مسابقه درسهایی از قران ,www.dgh.blogsky.com , ,
[ پنجشنبه 25 آذر 1395 ] [ 20:17 ] [ مهدی ]
صفحه قبل 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 صفحه بعد
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

جواب درسهايي از قران, درسهايي از قران, درسهايي از قرآن, پاسخ سوالات درسهايي از قرآن, پاسخ درسهايي از قرآن, پاسخ درسهايي از قران, درسهايي ازقران, جواب درس هايي از قران, جواب سوالات درسهايي از قرآن, درس هايي از قران, جواب درسهايي از قرآن, درسهاي از قران, پاسخ درس هايي از قران, پاسخ درس هايي از قرآن, درس هايي از قرآن, پاسخ سوالات درسهايي از قران, درسهايي ازقرآن, درسهايي از قرآن جواب, جواب سوالات درسهايي از قران, پاسخ سوالات درس هايي از قران, پاسخ سوالات درس هايي از قرآن, پاسخ مسابقه درسهايي از قرآن, مسابقه درسهايي از قرآن, پاسخگر درسهايي ازقران, جواب مسابقه درسهايي از قرآن, جواب درس هايي از قرآن, سوالات درسهايي از قران, جواب سوالات مسابقه درسهايي از قرآن, جواب سوالات درس هايي از قران, سوالات درس هايي از قران, پاسخ درسهايي ازقران, پاسخگر درسهايي از قرآن, جواب درسهايي ازقران, جواب سوالات درسهايي ازقرآن, جواب سوالات مسابقه قرآني, سوالات درسهايي از قرآن, مسابقه درسهايي ازقران, جواب درسهايي از قران اين هفته, جواب سوالات درسهايي از قرآن آقاي قرائتي, درس هايي ازقران, درسهايي از قران جواب, جواب سوال هاي درسهايي از قران, جواب سوالات قرائتي, سوالات درسهايي از قرآن آقاي قرائتي, درسهايي از قرآن قرائتي, درس هايي ازقرآن, جواب سوالات درس هايي از قرآن, پاسخ سوالات مسابقه درسهايي از قرآن, جواب درس هايي ازقران, درس هاي از قران, پاسخ سوالات قرائتي, سوالات قرائتي, جواب درسهايي از قران قرائتي, جواب سوال هاي درس هايي از قران, جواب مسابقه درسهايي از قران, جواب درسهاي از قران, درسهايي از قرآن آقاي قرائتي, درس هايي از قران قرائتي, مسابقه درسهايي از قران,
آمار و امکانات
تعداد آنلاین : 0
بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 2
هفته گذشته : 15
ماه گذشته : 18
سال گذشته : 55
بازدید کل : 1026
تعداد پست ها : 218
تعداد نظرات : 0